EZO

Jön a Kakas éve! Kí­ván­csi vagy, neked mit ígér?

Mit hoz szá­modra a 2017-es év a kínai ho­rosz­kóp sze­rint? A mai nap­pal új év, a Kakas éve kez­dő­dik, tele új le­he­tő­ség­gel szá­modra.

Kakas éve 2017. január 28-án kezdődik, és 2018. február 15-én ér véget. A kínai horoszkóp tizedik eleme, a Kakas szerencsét hozó színekbe öltözik, aranyba, sárgába és barnába. Az átlagemberek számára hasznos és szerencsés év lehet, ha nagyobb figyelmet fordítanak önmagukra és az egészségükre.

A szerencseszámai az 5-ös, 7-es és a 81-es, a szerencsevirága a kakastaréj és a kardvirág.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Kakas éve arra ösztönöz bennünket, hogy legyünk pontosak,  következetesek és figyelmesek.  Koncentráljunk és hangoljuk össze a nagyobb terveinket és cselekedeteinket ahhoz, hogy sikeresek legyünk egész évben. Ideje felébrednünk a téli álomból! Többé ne halasszuk holnapra azt, amit ma megtehetünk.  2017-ben esélyt kapunk arra, hogy megtisztuljunk, levetkőzzük magukról a negatív érzéseket, és leküzdjük a külső és belső ellenségeinket.

A Tűz Kakast a jin elvei irányítják, amelyek megértéssel, melegséggel, szeretettel ruháznak fel.2017-ben elérkezik az idő arra, hogy elmerüljünk a családi életben, ráleljünk a békére és a harmóniára, közelebb kerüljünk a szeretteinkhez, barátainkhoz. A Kakas uralkodó eleme a fém, számítani kell gyakori váratlan, a szokott helyzeteket felforgató eseményekre, amelyek belehasítanak az életünkbe. A legfontosabb, hogy ilyenkor meg tudjuk őrizni a rugalmasságunkat és a belső erőnket. Az évszakok utolsó két hete lesz a legstabilabb, az ősz befejezése különösen nagy nyugalmat fog hozni mindenki számára.

2017-ben nem ajánlott pirosat viselni, ez a szín ugyanis képes fokozni a feszültséget, és könnyen kibillent az egyensúlyunkból, nem találjuk majd a helyünket. Mindenképp válasszuk a piros kiegészítő színeit az öltözékünkben, de a kiegészítőkben és a dekorációban is. A legjobb tónusok a föld lágy, relaxáló színei, mint a sárga és a barna.

Patkány

Fotó: 123RF

Kellemes családi élményekben lesz része, társadalmi élete fellendül és termékennyé válik, a karrierjében pedig több erőfeszítésre lesz szükség, hogy kizökkenhessen a rutinból, és új életre keltse a kreativitását.  A Kakas évében több pluszfeladatot vállal, hogy kihasználhassa a lehetőségeket az érvényesülésre. Társaságkedvelő személyisége segítségére lesz, hogy új kapcsolatokra tegyen szert. Bármivel is foglalkozik, kedvtelései segítik, hogy boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet éljen. Érdemes ugyanakkor odafigyelnie a pihenésre, és szánjon elegendő időt a kikapcsolódásra. Leginkább a Sárkány, a Majom és a Bika illik hozzá, velük lehet kiegyensúlyozott a kapcsolata.

Eközben a címlapon

Bivaly

Fotó: 123RF

Ebben az évben úgy fogja érezni, hogy végre megfelelő módon zajlanak a dolgai. Annak ellenére, hogy szereti  kényelmes tempót, képes lesz felvenni a pörgősebb ritmust. Munkájában lehetőséget kap, hogy megmutassa a benne rejlő képességeket és tudást. Váratlan lehetőségekbe botolhat üzleti téren, de legyen óvatos, ez az év nem kedvez a nagy anyagi befektetéseknek. Féken kell tartania az érzékenységét, egyébként könnyen megbántódhat az emberi kapcsolataiban. A családja és barátai támogatni fogják, ha megosztja velük a terveit, gondolatait. A családban középpontban van, sokan fogadják meg a tanácsait. A Patkány, a Kakas és a Kígyó lehet a legjobb társa.

Tigris

A munkájában kedvező kilátásai lesznek, a befektetett energia megtérül. Ne kezdjen új dolgokba, inkább a régi úton járva  mélyítse a tapasztalatait. Előléptetés várhatja a munkahelyén, de ehhez több kollégájának ki kell lépni. Legyen rugalmas és lássa meg a lehetőségeket. Úgy tűnik,  ebben az évben szerencse várja, de ehhez jól kell beosztani a pénzét, megfelelően gazdálkodni, és előreláthatóan megtervezni a kiadásait. Érdemes lesz odafigyelnie az egészségére is, főként arra, hogy megóvja magát a betegségektől. A magánéletében nagy takarítás várja. Legyen az a lakása, vagy a kapcsolatai, minden felesleges dolgot ki fog dobni. A Disznó, a Ló vagy  Kutya lehet a legjobb társa.

Nyúl

Fotó: 123RF

Nagyon nehezen barátkozik a Kakassal, ezért 2017-ben gyakran kerül majd kellemetlen helyzetekbe. A legjobb, ha meghúzza magát és szerényen viselkedik, mert könnyen bajba kerülhet.  Vigyáznia kell a spekulánsokkal, könnyen elbukhatja megtakarított pénzét, ha kockáztat. Sokszor kell majd bebizonyítania, tud diplomatikusan viselkedni a kapcsolataiban. A szerelmi életében gyakran akadnak majd viták, és önuralmat kell gyakorolnia, hogy ne durvuljanak el a dolgok. Többször kell majd bebizonyítania, tud diplomatikusan viselkedni. Vigyázzon az egészségére, tanuljon meg kikapcsolódni és pihenni. A Disznó, a Kecske és a Kutya lehet a társa, akivel a legjobban megértik egymást.

Sárkány

Mivel remekül megfér a Kakassal, a dolgai úgy mennek majd, mint a karikacsapás. Legyen szó karrierről vagy tanulmányokról, minden tökéletesen klappol, azonban nem szabad túlfeszítenie a húrt, főként a pénzügyi és szakmai téren! Egyszerűen csak lubickoljon a jó dolgokban. Pénzügyileg is remek éve lehet, de leginkább akkor, ha jó célra fordítja a vagyona egy részét. A kapcsolataiban nyugalom lesz, de ehhez kerülnie kell azokat a helyzeteket, ahol félreléphet. Ugyanígy kerülnie kell az egészségtelen ételeket, és az alkoholt. A legnagyobb problémái ezekből adódhatnak, próbáljon vigyázni magára. A társa a Patkány, a Kakas és a Majom.

Kígyó

Fotó: 123RF

Könnyen beférkőzik a Kakas bőre alá, ezáltal nagy esélye lesz legyőzni a vetélytársait a pénzügyi és szakmai világban. Szakmai előmenetele garantált, de csak olyan dolgokban vegyen részt, amiket később nem fog megbánni. Lehetősége adódik jelentős vagyont szerezni, ebből feltétlenül tegyen félre, jusson eszébe, hogy jöhetnek még rossz napok. Gyakran fog utazni, ami lehetőséget ad a feltöltődésre.  A kapcsolataiban igyekezzen jobban figyelni a másikra, és megbeszélni a felmerülő gondokat, problémákat. Jóban van a Kakassal, a Bivallyal és Majommal.

Fotó: 123RF

Termékeny év vár a jegy szülöttjére, és még a főnöke is elismeri. Legyen óvatos és igyekezzen megválogatni, kit fogad a bizalmába, mert csalódni fog. Nem várhatók sem jelentősebb gondok, sem rendkívüli lehetőségek. Bár nem tündököl a társadalmi életben, eredeti ötleteivel sikerül felhívnia magára a figyelmet, és szakmai elismerésre, jelentős jövedelemre tehet szert, de ne legyen túl kapzsi. Zavaros kapcsolatokba kerülhet, sok pletyka fogja körbevenni. Vegye észre, ha valaki bajban van a családjában, mert lehet, hogy csak önre számíthat. Legközelebb a Tigrist, a Kutyát és a Kecskét engedi magához.

Kecske

Fotó: 123RF

Óvatosnak kell lennie ebben az évben. Ne feledje, hogy bármilyen akadállyal is találkozik, nem veszítheti el a kedvét. Kerülje a felesleges kiadásokat, próbáljon meg visszafogottan költekezni. Kerülje el a szerencsejátékokat, mert pórul járhat. A szerelemben csupa jó dolog várja, engedjen a romantikának, nem bánja majd meg. Kapcsolataiban lehetnek kisebb összezördülések, de ezeket igyekezzen rendezni a további jó viszony érdekében. Később bármiben számíthat majd barátaira. A túlzásba vitt munkatempójából vegyen vissza, mert  belebetegedhet a hajtásba. Körültekintően közlekedjen, mert ebben az évben az utakon van a legnagyobb veszélyben. A Nyúl, a Disznó és a Ló a leginkább önhöz való társ.

Majom

Arra számíthat, hogy végre megtérülnek számára az elmúlt évek erőfeszítései úgy anyagi téren, mint érzelmileg. A főnökei elismerik munkáját, így sikeres éve lesz. Munkája során rengeteg emberrel lesz kapcsolatban, próbálja meg kamatoztatni ezeket. Szerencsés éve lesz, de legyen óvatos, kerülje a szerencsejátékot. Ne kockáztasson, befektetéseiben is inkább a megbízható, alacsony hozamúakat keresse. Megtalálhatja az igazit és még gyerekáldás is várhat önre a kapcsolatában. Azonban ügyeljen, hogy nehogy egy harmadik elrontsa ezt a harmóniát. Kerülje a stresszt, mert el fogja vonni a figyelmét más, fontos dolgoktól. A legközelebb önhöz a Sárkány, a Patkány és a Kígyó áll.

Kakas

Fotó: 123RF

A kínaiak szerint az éppen uralkodó csillagjegy nem feltétlenül kedvez azoknak, akik ebben a jegyben születtek. A Kakasok nehézségekbe ütközhetnek a céljaik elérésében, ezeket az akadályokat viszont nem kell szívükre venniük, kovácsoljanak belőlük erőt a folytatáshoz, és mindenáron bizonyítsák az értékeiket. Próbáljanak háttérbe húzódni és megpihenni. Nem kedvez nekik a szerencse ebben az évben, ne fektessenek be semmibe, ne is kockáztassanak. A kapcsolatokat a vita, a feszültség fogja jellemezni, vegyenek egy nagy levegőt, mielőtt  vitázni kezdenek. Igyekezzenek többet sportolni és ott levezetni a felgyülemlett feszültséget. Barátkozzanak a Kígyó, a Bivaly és a Sárkány jegyűekkel.

Kutya

Fotó: 123RF

Erős ellenféllel kell megküzdenie, aki lehet üzleti rivális vagy egy magánéleti szereplő. A kettőjük párbaja nyomán ráébred majd, hogy mit mulasztott megtenni a szakmában vagy az érzelmi életében. A harc az ön számára pozitív kimenetelű lesz, csak jó dolgok fognak létrejönni a viaskodás után. A megszerzett jövedelméből ne adjon kölcsön, mert nem fogja visszakapni és ez érzékenyen érinti majd. A magánéletében rendezett lesz minden, de azért ne kényelmesedjen el, mert esetleg egy harmadik személy is megjelenhet. A problémákat oldja meg, ne halogassa, mert depresszióssá válhat a felgyülemlett gondok miatt, hajlamos elkeseredni és feladni dolgokat. Legyen jóban a Tigrissel, a Lóval és Nyúllal.

Disznó

Fotó: 123RF

Ebben az évben nehézségek várják, és legalább fél évnek el kell telnie, hogy valaki a segítségére siessen. Ez a váratlanul felbukkanó személy egy eddig ismeretlen világba vezeti el, új és izgalmas dolgokat fog általa megismerni. Ragaszkodik a megszokott dolgaihoz, de ezt a pénzügyeiben is tartsa szem előtt, ne kockáztasson,  maradjon a zsebében a pénze. Legyen türelmes másokkal, mert ha nem vesz vissza vehemenciájából, esetleg elhagyják önhöz közelálló emberek. Ebben az évben az egyedülállók nem fogják megtalálni a párjukat, élvezzék jelenlegi állapotukat. Nyugodtan menjen el orvoshoz, ha azt érzi, hogy nincs valami rendben, egy konzultációt megér az egészsége. Az önhöz legközelebb állók a Nyúl, a Kecske és a Tigris.