-3°C
3°C

Eugénia névnapja

RETRO RÁDIÓ

Itt a szuperpanír, ami nem hizlal! Isteni roppanós lett a rántott hús

Itt a szuperpanír, ami nem hizlal! Isteni roppanós lett a rántott hús
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 03. 08. 21:29

Bûntudat nélkül eheted és nagyon finom: íme a megújult rántott hús, amit imádni fogsz!

Egy jó rántott húsnál kevés istenibb ebéd vagy vacsora van. Nem beszélve a nagy, családi étkezésekről, amikor összegyűlnek kicsik és nagyok az asztal körül, majd nagyot harapnak a forró, roppanós panírral borított húsból. De hogyan férhet ez össze a fogyókúrával? És vajon muszáj lemondanunk róla, ha szeretnénk néhány kilótól megszabadulni most, a tavasz közeledtével?

A jó hír, hogy nyugodtan fogyaszthatod ezt az ételt. Csak persze kicsit módosítanod kell a megszokott recepten. Aggodalomra viszont semmi okod: amit most mutatunk, az igazán mennyei finomság! Jobban fogod kedvelni, mint az eredetit...

Hozzávalók

  • 6 csirkemell filé
  • 3 felvert tojás
  • 1.5 csésze Norbi-liszt
  • 3 csésze darált mandula vagy Mester morzsa (vegyítheted is)
  • 0,5 csésze reszelt parmezán
  • 1,5 teáskanál fokhagymapor
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • ízlés szerint só és bors
  • Így készítsd el

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

    2. A csirkemelleket vágd szeletekre, készíts elő 3 edényt.

    3. Az egyik edénybe a felvert tojásokat rakd. A másikba a só, a bors és a liszt keverékét. A harmadik edénybe kerül az össze többi hozzávaló.

    4. A húsokat először a lisztben, ezután a tojásban, végül a mandulás-parmezános keverékben forgasd meg.

    5. Sütőpapírral bélelt tepsiben fektesd egymás mellé a hússzeleteket, kevés olajjal hintsd meg a tetejét, majd süsd készre a húst 30-35 perc alatt.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.