HŰHA

Bor­zal­mas kö­rül­mé­nyek kö­zött él St­ad­ler Jó­zsef - Fotó ga­lé­ria

Né­hány napja be­mu­tat­tuk, most a tel­jes fo­tó­ga­lé­riát meg­mu­tat­juk, ho­gyan él a fris­sen el­ítélt St­ad­ler Jó­zsef
  • Szerző: P.J

Az egykori milliárdos, az Akasztói Juhász becenéven elhíresült Stadler József jelenlegi helyzete köszönő viszonyban sincsen az egykori luxussal és kényelemmel. Egy éve sincs szabad lábon, de máris újra börtönbe zárnák. Így él most.

Fotó: Markovics Gábor

Az első fokon öt évre ítélt vállalkozó nagyon hálás az akasztói közösségnek, akik teljes vállszélességgel kiállnak mellette, de legfőképp a helyi önkormányzati képviselőnek, aki – még ha szerény körülmények között is, de megoldotta átmeneti elszállásolását.

EZT OLVASTAD MÁR?

„Nélküle az utcán lennék! – kezdte történetét Stadler József a -nak – A helyi szövetkezeti irodaházban kaptam egy szobát, ahol emberi körülmények között tudom álomra hajtani a fejemet. Ha nem lenne az a rengeteg adomány, amit a jóakaróimtól kapok, nem is tudom, hogy mit ennék, vagy milyen ruhát vennék fel reggel.”

Fotó: Markovics Gábor

Látván, hogy a tárgyalásain ugyanabban a szerelésben jelent meg, egy külföldi vállalkozó küldött Józsi bácsinak tizennégy új inget, illetve egy élelmiszer gyártó cég – akik a későbbiekben szeretnék a Stadler nevet márkajelzésként használni – folyamatosan ellátják őt élelemmel.

„A nyugdíjam mellett egyetlen bevételi forrásom van, ami az új könyvem megrendelőitől származik. Így sem jut ám szinte semmire, hiszen a hasnyálmirigy problémáimra szedett tizenhat különböző gyógyszer elviszi a pénz nagy részét. A börtönben ezeknek csak egy részét kaptam meg, csoda, hogy még élek.”

Fotó: Markovics Gábor

Betegségére való tekintettel többnyire magára főz, diétásan étkezik, ám csak egy villanyrezsó áll a rendelkezésére. A tisztálkodást vagy az épület földszintjén található pék üzem zuhanyzójában tudja megoldani, vagy egy – a közelében lakó – ismerősénél, mivel a lakosztályában csak egy mosdókagyló van erre a célra. A nosztalgia kedvéért ellátogattunk vele a mindmáig a nevét viselő stadionhoz, ahol könnybe lábadt szemekkel tette hozzá.

Eközben a címlapon
Fotó: Markovics Gábor

„Ide engem már be sem eresztenek. Fáj belegondolnom, hogy mennyi munka és kitartás áll az egykor virágzó, mára romokban álló építmény mögött. Az életem romba döntésének hátterében komoly összeesküvés áll, amiről le kell rántsam a leplet, mert, ha újra börtönbe kerülök, az biztos, hogy élve már nem kerülök ki onnan” – zárta rövidre az akasztói juhász, aki ugyan fellebbezett az ítélet ellen, de másodfokon még ugyanúgy elitélhetik.