KÜLFÖLD

Hoppá, másnaposságra is szabadnap jár ennél a cégnél!

Az alkalmazottaknak ezentúl nem kell szimulálniuk, hogy súlyos betegek. Sőt, betelefonálás helyett egyetlen sms-sel is leigazolhatják maguknak a másnaposság miatt kieső munkanapot.

Túlzásba vitt italozás miatt szabadnapot vehetnek ki ezután egy brit, internetes koncertjegy árusítással foglalkozó vállalat dolgozói. A Dice alkalmazottai ezentúl egyszerűen egy szöveges üzenetben kell jelezzék főnöküknek ha kínzó másnap gyötri őket és képtelenek dolgozni. A “zene”, “sör” és “betegség” emotikonokkal  jelezhetik munkáltatójuknak, ha aznap inkább otthon maradnának - írja az Euronews.

A munkaadó nagylelkűsége természetesen nem korlátlan, egy évben négyszer élhetnek a lehetőséggel a dolgozók. Viszont hiszi, hogy valami jó is kisülhet az elhúzódó hétköznapi bulizásból.

“A legnagyobb megbízásaink közül több is egy-egy koncert után jött össze. Hiszünk egymásban, és azt akarjuk, hogy az emberek őszintén elmondhassák, ha elmentek egy buliba, ami elhúzódott. Ráadásul lehet, hogy egyik munkatársunk pont aznap este üt nyélbe egy zsíros bizniszt.”

– mondta a cég alapítója és igazgatója, Phil Hutcheon az AFP francia hírügynökségnek.

És ezeket olvastad már?