LELKIZŐ

Ha­lála előtt ki­bé­külne fi­á­val Hajdú Péter nagy­be­teg édes­apja

Nyolc éve nem be­szél­nek egy­más­sal. A nyolc­van­nyolc éves, be­te­ges­kedő Hajdú Jó­zsef­nek egyet­len vágya ma­radt, mi­előtt vég­leg tá­vo­zik.
  • Szerző: BDF

Lassan nyolc éve már, hogy nem áll szóba egymással Hajdú Péter és édesapja, József. Konfliktusuk pontos okát máig homály fedi, de tény, hogy a sértettség mindkét félben óriási.

Ám bármi is történt a múltban, egy apa számára a fia mindig a gyereke marad.Bár Józsi bácsi nem beszél Péterrel, folyamatosan figyelemmel követi az életét. Nagyon elszomorodott, amikor meghallotta fia és Sarka Kata válásának hírét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Markovics Gábor

"Bevallom, nagyon sajnálom, hogy a fiam is hasonló sorsa jutott. Soha nem öröm, ha egy házasság felbomlik, ráadásul úgy, hogy már gyerekek is vannak."

Valahol a sors fintora, hogy az, amit ő folyamatosan a fejemhez vágott, most vele is megtörténik

– mondta a Best magazinnak az idősebbik Hajdú, akinek fogalma sincs arról, miért futott zátonyra fia házassága. Úgy látta, Kata és Péter jól megvoltak egymással.

"Most talán tudnék segíteni, tanácsot adni, vagy csak meghallgatni, ilyenkor az is sokat számít. Nem lehet könnyű ez most neki" – magyarázta József, aki nyolcvannyolc évesen sokat betegeskedik. Fájlalja, hogy a rossz viszony miatt kisebbik unokáját, Dávidkát nem is ismeri.

Józsi bácsi szívesen fátylat borítana a múltra: ez lenne az egyetlen vágya, mielőtt eltemetik.

Eközben a címlapon

"Én már nem akarok vitázni, talán csak mindkettőnknek meg kellene bocsátani. Megölelni egymást, és túllépni a múlton."

Nagyon boldog lennék, ha a halálom előtt még kibékülnék vele. Hiszen ő a fiam, és mindig az is marad. Ha úgy érzi, szüksége van rám, én itt vagyok.