NÍNÓ

Garázsban állt az autója, mégis megbüntették gyorshajtásért!

Egy rejtélyes csekkel tudatta az osztrák rendőrség Csizmazia Károllyal, hogy nemrég Burganlandban járt és túl gyorsan hajtott. A férfi viszont sosem járt ott.

Csizmazia Károly és családja még augusztus közepére időzítették a családi nyaralást. Bepakoltak a bőröndbe, aztán augusztus 13-án a férfi beállt az autójával a ház udvarán lévő garázsba, majd mindent bezártak, és elindultak vonattal Montenegróba.

Két hét múlva érkeztek haza. A postaládájukban egy csekk várta a férfit. Az osztrák rendőrségtől érkezett levélben az állt, hogy túl gyorsan hajtott Burgenlandban, 12 km/órával többel, mint a megengedett, ezért fizessen 45 eurót. A férfi fizetett volna,

ha egyáltalán járt volna arra.

De mivel két hete nem ült kocsiban, nem is értette a dolgot. Ráadásul az osztrák rendőrök fotót sem raktak a csekk mellé, aminek a fizetési határideje augusztus 19. volt. A férfi nem akar fizetni az osztrák rendőröknek olyan dologért, amit nem követett el. Most éppen németül ír levelet az osztrák rendőrségnek - írta meg a Vaol.

Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogásza nem is hallott még hasonló esetről.

Nehogy fizessen! Ezt biztos, hogy csak valami tévedés. Mondom, mit csináljon, ha ilyenbe fut bele: fotózza le a saját rendszámát. Küldje el az osztrákok rendőrségnek és kérje, hogy vonják vissza a büntetést, mivel ez nem az ön autója, és nem járt ott

- magyarázta a jogász, aki szerint furcsa az osztrák rendőrség tévedése.

Az összes dokumentációt a fotókkal együtt tegye a kesztyűtartóba. Ha esetleg megállítanák az osztrák rendőrök, adja oda nekik. Ha mégis megbüntetik, vagy leveszik a rendszámot, akkor viszont kártérítési pert kell indítani.

Kovács Kázmér szerint a magyar rendőrség traffipaxai nem csak a betűket és a számokat figyelik a rendszámtáblán, hanem az országjelzést is. A jogász azt mondta a %%-nak, ezért nem keverhetik össze a finn vagy a litván gyorshajtókat a magyarokkal, hiába nagyon hasonlóak a három ország rendszámai.

A %RIPOST% megkereste a magyar rendőrséget is, de az ORFK egyelőre még nem nyilatkozott arról, hogy a magyar traffipaxok mennyire tévedhetetlenek...