INSIDER

For­du­lat az el­tűnt vil­lany­sze­re­lők ügyé­ben: ki a rej­té­lyes kí­sérő?

Több­rend­beli em­ber­ölés­sel gya­nú­sítja a rend­őr­ség É. Imrét, aki a gyanú sze­rint el­tün­te­tett két, ko­ráb­ban neki dol­gozó vil­lany­sze­re­lőt. Egyre több jel mutat arra, hogy a gya­nú­sí­tott­nak van egy se­gí­tője, aki, in­for­má­ci­ó­ink sze­rint, jelen volt a két ál­do­zat au­tó­já­nak el­tün­te­té­sé­nél is.

Mint a elsőként megírta, a rendőrség a napokban É. Imre unokatestvérénél megtalálta Orlik Vilmos autóját – ezzel a kocsival látták a villanyszerelőt utoljára, 2015-ben, miután találkozott az őt munkákkal megbízó É. Imrével.

Fotó: Keller Mátyás
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szerdai tárgyalásra a két eltűnt villanyszerelő hozzátartozói transzparensekkel érkeztek, és követelték a gyanúsítottól, hogy mondja meg, mi történt az eltűnt szerelőkkel!

Fotó: Keller Mátyás

A gyanúsított, É. Imre végül kifelé jövet nézett szembe velük, amikor a dühös családtagok megállították a bv-autót, ami szállította. Végül a kocsi csak hosszas dudálás után szabadult ki, és vihette a gyanúsítottat a börtönbe. A bíróság pénteken dönt a letartóztatása meghosszabbításáról.

É. Imrét nemrég gyanúsították meg többrendbeli emberöléssel, miután 3 év múltán előkerült a körözött autó, ami Orlik Vilmossal együtt tűnt el. Lapunknak a gyanúsított unokatestvére, József mesélte el az autó történetét. 

Imre és én nem igazán tartottuk a kapcsolatot, ezért volt furcsa, hogy annak idején, 2016 januárja környékén felhívott

– kezdte zaklatottan József.

József megmutatja, hol tárolta évekig az autót, amiről nem tudta, hogy a hatóságok körözik
József megmutatja, hol tárolta évekig az autót, amiről nem tudta, hogy a hatóságok körözik
Fotó: Keller Mátyás

"A telefonban annyit kérdezett csak, hogy:„Most otthon vagy?”, majd rövidesen megjelent a kapumban egy autóval. Már erősen szürkület volt, ezért nem is értettem, mit akar. Imre kiszállt, majd elindult felém, de észrevettem, hogy a házam előtt megállt egy másik autó, amiben egy idegen férfi ült, egyértelmű volt, hogy együtt érkeztek."

Eközben a címlapon
Ő nem szállt ki, nem köszönt, csak várakozott.

"Imre közölte, hogy a kocsit, amivel ő érkezett, berakná hátra a kertembe, megőrzésre, én pedig mivel rokonok vagyunk, megengedtem. Beállt vele, bezárta és elrakta a kulcsát. Ezután sietősen kisétált, és mint aki jól végezte dolgát, beszállt a társa mellé, majd elhajtottak"-mondta.

József lapunknak elmondta, hogy az évek alatt egyszer sem telefonált neki Imre, hogy szüksége lenne a rendszám nélküli autóra. Ám, amikor átjött hozzá látogatóba egy rokona, aki közölte vele, hogy a kertjében álló autót keresi a rendőrség, gondolkozás nélkül ment bejelentést tenni a hatóságokhoz.

"Kijöttek a nyomozók, akik lefoglalták az autót, majd magukkal vittek engem is. Nagyon megijedtem, ha tudtam volna, hogy Imre ilyenbe kever engem, nem is engedtem volna be."

Hogy mit mondott József a rejtélyes idegenről, aki a gyanúsítottat kísérte, kiderül a pénteki napilapból!

A feleség szerint is lehet tettestárs

Minden jel szerint É. Imrének segítőtársa lehetett nem csak az autók, hanem Orlik Vilmos 3 évvel ezelőtti és Mácsik Zoltán idén tavaszi eltüntetésében is. 

Nem kizárható, hogy tettestárs is van a képben

– mondta lapunknak az idén eltűnt Mácsik Zoltán felesége, Márti.

Fotó: Keller Mátyás

Hogy miért gondolja ezt a feleség, és hogyan zajlott le a furcsa találkozó a gyanúsított és az eltűnt Zoltán között, kiderül a pénteki napilapból!