FÜLES

Rész­le­ges lá­to­ga­tási ti­la­lom, ide te­me­tik pon­to­san Andy Vaj­nát

A Fi­u­mei Úti Sír­kert dol­go­zói már el­kezd­ték az elő­ké­szü­le­te­ket a csü­tör­töki bú­csúz­ta­tásra.
  • Szerző: Ripost
Fotó: Szabolcs László

Megkezdődtek Andy Vajna temetésének előkészületei a Fiumei Úti Sírkertben. A Blikk munkatársai kedden a temetőben kiderítették, hogy hova temetik az egykori filmes producert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Ezt a két fát gallyazni kellett, amint maguk is láthatják, mert a pavilonnak nagy hely kell, de azt még mi sem tudjuk, pontosan hol lesz a sír" – árulta el egy munkás, aki arra a pavilonra utalt, amelyet kiemelt, állami temetéseknél használnak. A hatalmas, fém állványokon álló pavilon alatt tartják a búcsúztatásokat, alatta elférnek a gyászolók.

A gallyazás jellegéből ítélve Demján Sándor üzletember és Madarász Viktor festőművész sírhelye környékén lesz a pavilon nyitott oldala, és vélhetően az Árkádsor, a Görgei Artúr sétány felé esik majd Vajna sírhantja. A területet az Árkádsor jelentősen leárnyékolja a történelmi sírkert Fő útja felől, a Batthyányi-mauzóleum pedig bástyaként védelmezi, és kocsival könnyen megközelíthető.

"A család kérésére a temetéssel kapcsolatban nem adhatunk semmilyen felvilágosítást" – válaszolta Bazsó Gabriella, a Fiumei Úti Sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézet Főigazgatói Kabinetének sajtófőnöke, de annyi kiderült, hogy csütörtökön a temető nem zár be. Csak a 19-es parcellát kerítik el, illetve biztosítják őrökkel. Csak az léphet be, akinek a neve a listán szerepel. A részleges látogatási tilalom csütörtök déltől délután négy óráig lehet érvényben. A temetésre Arnold Schwarzenegger is eljön, mert az évtizedek óta tartó barátság miatt kötelességének érezte, hogy elbúcsúztassa Vajnát.