INSIDER

Fia ku­tyái tép­ték szét a moz­gás­sé­rült ma­gyar asszonyt

Két ter­me­tes né­met­ju­hász meg­tá­ma­dott és ha­lálra mart egy moz­gás­kor­lá­to­zott nőt ked­den este a XVI. ke­rü­let­ben. Kol­lé­gá­ink a hely­szí­nen be­szél­tek az érin­tett csa­lád ro­ko­ná­val és a szom­szé­dok­kal.

Budapesten, a XVI. kerületi Diófa utcában vesztette életét a 60 év körüli Sz. K. Margit, amikor megtámadta két megtermett németjuhász. A információi szerint a házban Margit fia és menye lakik, akik egy hónapja vették magukhoz a mozgáskorlátozott asszonyt. A fiatal pár két németjuhásza addig szelíd volt, így éjszakára sem zárták el őket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
„A nászasszonyoméknál történt ez a borzasztó dolog!”

– kezdte néhány házzal arrébb egy asszony.

„Margit elég beteges volt, az ebédlőben támadtak rá a kutyák. A két németjuhászt, Sacit és Böbét elvitték a rendőrök.Nem értem, mi történt, jámbor jószágok voltak… A szomszédok azt mondják, nagy volt a felhajtás az utcában.

Fotó: Markovics Gábor

Este 7-kor értem haza, már kint volt egy mentő- és egy rendőrautó. A férjem mesélte, hogy állatmentők is érkeztek, a rendőrök két házban is helyszíneltek.”

„Az állatmentők befogták és megfigyelésre az ebrendészeti telepre szállították a két kutyát”

– számolt be az Állatmentő Liga.

Eközben a címlapon

A rendőrség a -ot arról tájékoztatta, hogyközigazgatási eljárásban vizsgálják a kutyatámadás körülményeit. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg nem a gazdák hibája miatt következett be a baleset.