INSIDER

Ezért ütik el a gaz­dik a saját ku­tyá­i­kat

Fur­csa kö­vet­kez­mé­nyei is van­nak a bru­tá­lis me­leg­nek: ren­ge­teg kutya és macska kerül azért ál­lat­or­vos­hoz, mert szo­kat­lan he­lyet vá­laszt ma­gá­nak a hű­sö­lés­hez.

A hetek óta tartó hőség nemcsak az embereket, az állatokat is megviseli. A szakemberek folyamatosan próbálják több-kevesebb sikerrel felhívni mindenki figyelmét arra, hogy a háziállatokra is fokozottan vigyázni kell ilyenkor!

Fotó: Facebook
EZEKET OLVASTAD MÁR?
A kánikula miatt folyamatosan érkeznek a háziállatok a rendelőnkbe

– mondta a -nak dr. Kárpáti Dalma klinikus állatorvos, aki Diósdon a Szamóca Állatorvosi Szakrendelőben végez szolgálatot. – „Hiába van teli a sajtó a figyelmeztetésekkel, sajnos még mindig gyakori, hogy  a felelőtlen gazdák beugranak vásárolni egy üzletbe, és az autóban hagyják a kutyát, amitől szegények komoly hőgutát kaphatnak.”

Hőségben ne zárjuk szűk helyre az állatot!

Sajnos rengeteg példa van arra is, hogy a kedvenceiket a hőség idején is a saját helyükre zárják be, és órákig nem engedik ki őket, viszont azzal nem számolnak, hogy mozgástérre, friss vízre és táplálékra is szükségük van! Sokan kerestek meg azzal is minket, hogy a kutyájuk rosszul lett, amikor a gyermekükkel együtt vitték valahová a kocsiban, Miért? Mert elfelejtik, hogy amíg mi megállunk és iszunk néhány kortyot, addig az állatnak is adnunk kell pár kortyot, különben rosszul lesz…

De vajon miért miért gázolják el a hőségben saját kedvenceiket az állattartók? Kiderül a szerdai napilapból. Keresd az újságárusoknál!

Eközben a címlapon