DIÉTA

Ez tör­té­nik a tes­ted­del, ha napi 3 liter vizet meg­iszol

Te is azok közé tar­to­zol, akik dél­után kor­tyol­nak bele elő­ször a vizes üvegbe? Bár a túl­élés­hez ez is elég, ez a szo­kás sem­mi­képp nem mond­ható egész­sé­ges­nek. Meg­mu­tat­juk, mi tör­té­nik, ha át­térsz a napi 3 liter víz el­fo­gyasz­tá­sára!

Egy brit újságírónő, Sophie Swetochowski kipróbálta, milyen az, amikor valaki rendszeresen napi 3 liter vizet fogyaszt. Eredetileg ő is azok közé tartozott, akiknek legfeljebb egy liter víz volt az adagjuk, és nem érezték különösebb hátrányát. Ám a napi három literes adag komoly felismeréseket hozott.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Jobban fogsz aludni

Sophie egészen fiatal korától álmatlanságban szenvedett. Kíváncsi volt, hogy igaza van-e azoknak a kutatásoknak, amelyek szerint a folyadékpótlás ezen is segíthet. Az eredmény biztató: bár teljesen nem gyógyult ki az álmatlanságból, több mély alvásra volt képes, és kipihenten ébredt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Szebb lesz a bőröd

Sophie száraz és néha hámló bőre fényessé, puhává vált a belső hidratálás hatására. Egy hét után látványosan fiatalabbnak, ránctalanabbnak hatott.

Több energia és gyorsabb fogyás

Sophie hamar észrevette, hogy több energiával vág neki az edzésnek, és egy keveset, körülbelül fél kilót fogyott is. Ráadásul a koncentrációs képessége is javult sokkal tisztábbnak érezte a fejét.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Vécére szaladgálás és hozzászokás

Tény, ami tény, a napi három liter vízzel a vécé gyakoribb látogatása is együtt jár. Ez a kis kellemetlenség azonban semmiség a rendszeres folyadékfogyasztás előnyeihez képest. A víziváshoz ráadásul hamar hozzá lehet szokni: ha egyszer elkezded, hamar megérzed majd, ha valamiért mégis kevesebbet fogyasztasz a napi adagnál.