0°C
4°C

Lázár, Olimpia névnapja

RETRO RÁDIÓ

Zseniális újítás! Ez az isteni csokis palacsinta lett a nyár kedvence

Zseniális újítás! Ez az isteni csokis palacsinta lett a nyár kedvence
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 07. 29. 13:00

A mascarponés, málnás krém a vékony, fekete csokis tésztával szinte elolvad a szádban. Nyári születésnapi meglepetésként ezt készítsd el szeretteidnek!

Ez málnakrém-töltelékes, csodás palacsintatorta tökéletes a nyári ünnepi alkalmakra.

Feltálalhatod desszertnek egy születésnapi ünnepségen, vagy bármilyen összejövetelen. A zajos siker nem marad el. Ami a meglepő ebben a receptben, hogy a csokoládé nem a töltelékben van, hanem a palacsinta tésztájában. A töltelék málnás mascarponekrém. Kb. 35-40 darab palacsintát kell sütnöd, ez eltart egy ideig, de az eredmény megéri. Az elkészítésnél nagyon fontos, hogy az összes folyékony hozzávaló szobahőmérsékletű legyen, még a tojások is. (Üsd fel őket előző este, és hagyd kinn). Így elkerülheted, hogy csomós legyen a tészta.

Hozzávalók

Palacsintatészta:

  • 2/3 csésze vaj
  • 12 nagy tojás
  • 4 csésze tej
  • 1 csésze víz
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • ¼ csésze kristálycukor
  • 2 ½ csésze finomliszt
  • 2/3 csésze fekete csokoládépor
  • Töltelék:

  • olívaolajas spray (vagy olaj a serpenyő kiolajozásához)
  • ½ csésze kristálycukor
  • 2 csésze friss málna (vagy mirelit)
  • 2 csésze zsíros tejszín
  • 1 csésze porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 25 dkg mascarpone (vagy sajtkrém)
  • Elkészítés

    1. A palacsintatészta elkészítéséhez öntsd egy nagy tálba a tojásokat. Töltsd hozzá a vizet, a tejet. Kézzel vagy géppel keverd el. Add hozzá az olvadt vajat és a vaníliakivonatot. Keverd simára, majd szórd bele a cukrot. Azzal is keverd el.

    2. A szilárd halmazállapotú alkotórészek hozzákeverésénél használj szitát. Töltsd a szitába a lisztet és a csokoládéport. Szitálj egy keveset a folyadék tetejére, majd keverd el. Így apránként keverd bele az összeset. Amikor már tökéletesen simára keverted, hagyd pihenni 10 percet. Ezalatt elkészítheted a tölteléket.

    3. Olajozz ki vékonyan egy 22 cm-es serpenyőt. Jól forrósítsd fel. Süsd ki a palacsintákat. Elég gyorsan sülnek: az egyik felét kb. 1 percig, a másikat fél percig süsd. A töltéshez a palacsintáknak teljesen ki kell hűlniük, ezért amikor minddel elkészültél, oszd szét három-négy részre, hogy gyorsabban kihűljenek.

    4. A töltelék elkészítése: Egy közepes tálba szórd bele a cukrot, majd add hozzá a friss vagy kiolvadt, szobahőmérsékletű mirelit málnát. Krumplitörővel vagy egy villa hátuljával passzírozd simára.

    5. Öntsd egy nagyobb tálba a tejszínt, majd szórd bele a porcukrot. Géppel, magas fordulaton keverd pár percig, míg tökéletesen sima nem lesz. Ízesítsd vaníliakivonattal.

    6. Add hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét. Alacsony fordulatszámon keverd simára. Öntsd bele a passzírozott málnát, majd óvatosan kavard össze.

    7. Készíts elő egy szép nagy lapostányért, és fektesd le az első palacsintát. Simíts rá 2-3 evőkanálnyi tölteléket. Folytasd, és töltsd meg az összes palacsintát, egymásra rétegezve.

    8. Hűtsd be a palacsintatortát egy éjszakára, de legalább 12 órára.

    Ha édesebben szeretnéd, készíts hozzá málnaöntetet. Pürésíts 2 csésze málnát és fél csésze kristálycukrot, majd löttyints belőle keveset a kitálalt tortaszeletre.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.