FÜLES

Most kap­tuk a hírt: Kór­házba ke­rült Tö­rő­csik Mari, nin­csen jól

Né­hány hét­tel ez­előtt állt újra a nyil­vá­nos­ság elé Tö­rő­csik Mari, ami­kor Ve­lem­ben át­vette a dísz­pol­gári címet. Már akkor sem érezte jól magát, rövid be­széde után tá­vo­zott az ün­nep­ség­ről. A Ri­post most meg­tudta: rom­lott az ál­la­pota, újra kór­házba vit­ték a nem­zet szí­né­szét! Most is re­mény­ke­dünk abban, hogy a szí­nész­le­genda újra erőre kap, hi­szen már két­szer meg­tör­tént ez a csoda.
  • Szerző: RIPOST

Az egész ország egy emberként imádkozott Törőcsik Mari mihamarabbi felépüléséért, amikor rosszabbra fordult az állapota tavaly, a nemzet színésze pedig emberfeletti módon kapott erőre és elhagyhatta a szombathelyi Markusovszky Kórházat januárban.

Fotó: Sulyok László

A művésznő a velemi házában lábadozott, ahol a elsőként látogatta meg: akkor azt mondta, hogy bízik a teljes felépülésben és tervezi, hogy visszatér a színpadra. Egy hónappal ezelőtt állt először a nyilvánosság elé, amikor júniusban átvehette Velem díszpolgári címét, ám Törőcsik Mari akkor már maga beszélt arról, hogy hullámzó az egészségi állapota, csak óvatosan, segítséggel tudott kiszállni az autóból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Pár perce a kocsiban komoly rohamot kaptam, de most, hogy itt vagyok, már nyomát sem érzem. Valójában én tartozom köszönettel Velemnek, hogy itt élhetek. Én már biztosan itt fogok meghalni

- mondta könnyeivel küszködve Törőcsik Mari, aki néhány perc után elnézést kért, és távozott az ünnepségről.

Fotó: Keller Mátyás

A nemzet színészét az elmúlt időszakban már nem lehetett elérni telefonon sem, gondozója kedvesen közölte újságírónkkal, hogy a művésznő nem kíván nyilatkozni. Csütörtökön viszont aggasztó hírt kaptunk a egyik olvasójától: újra kórházba került Törőcsik Mari!

Szerdán az édesapámat látogattam meg a Markusovszkyban, amikor orvosok gyűrűjében szembejött velem a művésznő. Rossz érzés fogott el…

– kezdte a szombathelyi asszony, aki hisz abban, hogy a gondolat erejével ismét küldhetünk erőt az újra betegeskedő Törőcsik Marinak.

További részletek a napilap pénteki számában!