INSIDER

El­vi­sel­he­tet­len fáj­dal­mai miatt val­lott intim tit­ka­i­ról a ma­gyar nő

Egé­szen spe­ci­á­lis se­gít­sé­get kért az a 26 éves nő, aki ritka, gyó­gyít­ha­tat­lan be­teg­ség­ben szen­ved. Gyo­vai Évá­nál 4 év kín­szen­ve­dés után di­ag­nosz­ti­zál­ták az IC-, azaz hó­lyag­fáj­da­lom-szind­ró­mát, ami miatt majd­nem min­den nap ke­gyet­len fáj­dal­mak gyöt­rik.
  • Szerző: N.E.

Már több mint 93 ezren osztották meg Gyovai Éva ritka betegségéről szóló beszámolóját. A 26 éves szentesi nőnél tavaly diagnosztizáltak IC-, azaz hólyagfájdalom-szindrómát, ami miatt öt éve szenved. A betegség jellemzője, hogy a húgyhólyagban elvékonyodott, vagy elhegesedett a nyálkahártya, ami rendszeresen hatalmas fájdalmakat okoz intim testtájékon. Ezt a bizonyos réteget kell rendszeresen kezelésekkel, befecskendezésekkel pótolni, ám csak ideig-óráig tart a tünetmentesség… Ám Éva nem anyagi támogatásra vágyik, sorstársakat keres.

"Sokat gondolkodtam, hogy nyilvánosság elé merjem-e tárni a legféltettebb, legintimebb titkomat, de rádöbbentem, hogy ez az utolsó esélyem. Azt remélem, ennek a lépésemnek köszönhetően találok más IC-szindrómás  betegeket, s együtt közelebb jutunk egy jobb élet lehetőségéhez" – mondta a -nak Gyovai Éva, akinél egyre gyakrabban jelentkeznek a kínok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Eddig egymillióba került a betegsége

Rengeteg gyógyszert, antibiotikumot és kúpot kipróbált már, de a fájdalmai nem múltak. Számos magyar szakembernél is járt, többük még csak nem is hallott a szindrómájáról. Sokáig nem is tudták, mi a pontos betegsége, az pedig máig titok, miért alakult ki nála a kór.

Posztja lavinát indított

Éva segélykérését már több mint 93 ezren megosztották, több száz hozzászólás érkezett, s több mint 200 privát üzenetet kapott.

"Nagyon jólesik, hogy biztatnak, nem is gondoltam volna, hogy ekkora összefogás alakul ki. Már több olyan embert is találtam, aki szintén ebben a betegségben szenved, illetve olyat is, akinél már van javulás! Egyik sorstársammal egy fórumot is elindítottunk" – árulta el.

Éva egyébként egy életvidám lány, nagyon kevesen tudták róla, hogy ilyen betegsége van. Fotó: Facebook
Éva egyébként egy életvidám lány, nagyon kevesen tudták róla, hogy ilyen betegsége van. Fotó: Facebook
A legfőbb cél, hogy találjunk egy olyan szakembert, aki biztosan tud segíteni abban, hogy élhető életet élhessünk, és visszakapjuk az életünket.

Úgy tudom, 1-től 8 hónapig lehet tünetmentessé válni. Ha a félévet elérnénk, már az is csoda lenne – vágyakozik.

Eközben a címlapon

Arról, milyen lemondásokkal jár Éva ritka betegsége, mit mesélt a fájdalmairól, s mit mond egy szakember a kórról, a szombati napilapban olvashatsz! Keresd az újságárusoknál!