INSIDER

Elviselhetetlen fájdalmai miatt vallott intim titkairól a magyar nő

Egészen speciális segítséget kért az a 26 éves nő, aki ritka, gyógyíthatatlan betegségben szenved. Gyovai Évánál 4 év kínszenvedés után diagnosztizálták az IC-, azaz hólyagfájdalom-szindrómát, ami miatt majdnem minden nap kegyetlen fájdalmak gyötrik.
  • Szerző: N.E.

Már több mint 93 ezren osztották meg Gyovai Éva ritka betegségéről szóló beszámolóját. A 26 éves szentesi nőnél tavaly diagnosztizáltak IC-, azaz hólyagfájdalom-szindrómát, ami miatt öt éve szenved. A betegség jellemzője, hogy a húgyhólyagban elvékonyodott, vagy elhegesedett a nyálkahártya, ami rendszeresen hatalmas fájdalmakat okoz intim testtájékon. Ezt a bizonyos réteget kell rendszeresen kezelésekkel, befecskendezésekkel pótolni, ám csak ideig-óráig tart a tünetmentesség… Ám Éva nem anyagi támogatásra vágyik, sorstársakat keres.

"Sokat gondolkodtam, hogy nyilvánosság elé merjem-e tárni a legféltettebb, legintimebb titkomat, de rádöbbentem, hogy ez az utolsó esélyem. Azt remélem, ennek a lépésemnek köszönhetően találok más IC-szindrómás  betegeket, s együtt közelebb jutunk egy jobb élet lehetőségéhez" – mondta a %%-nak Gyovai Éva, akinél egyre gyakrabban jelentkeznek a kínok.

Eddig egymillióba került a betegsége

Rengeteg gyógyszert, antibiotikumot és kúpot kipróbált már, de a fájdalmai nem múltak. Számos magyar szakembernél is járt, többük még csak nem is hallott a szindrómájáról. Sokáig nem is tudták, mi a pontos betegsége, az pedig máig titok, miért alakult ki nála a kór.

Posztja lavinát indított

Éva segélykérését már több mint 93 ezren megosztották, több száz hozzászólás érkezett, s több mint 200 privát üzenetet kapott.

"Nagyon jólesik, hogy biztatnak, nem is gondoltam volna, hogy ekkora összefogás alakul ki. Már több olyan embert is találtam, aki szintén ebben a betegségben szenved, illetve olyat is, akinél már van javulás! Egyik sorstársammal egy fórumot is elindítottunk" – árulta el.

A legfőbb cél, hogy találjunk egy olyan szakembert, aki biztosan tud segíteni abban, hogy élhető életet élhessünk, és visszakapjuk az életünket.

Úgy tudom, 1-től 8 hónapig lehet tünetmentessé válni. Ha a félévet elérnénk, már az is csoda lenne – vágyakozik.

 

 

Arról, milyen lemondásokkal jár Éva ritka betegsége, mit mesélt a fájdalmairól, s mit mond egy szakember a kórról, a szombati %% napilapban olvashatsz! Keresd az újságárusoknál! 
 

És ezeket olvastad már?