KEDVENC

Szív­szo­rító, mit tett vak ku­tyá­já­val ez a férfi

A kutya az ember leg­jobb ba­rátja, tartja a köz­mon­dás. Szinte már csa­lád­tag­ként te­kin­tünk rá, és a ku­tyánk­hoz sok­szor úgy vi­szo­nyu­lunk, mint a gye­re­kek­hez. Si­mo­gat­juk, ölel­get­jük, daj­kál­juk őket, és ter­mé­sze­ten a leg­na­gyobb baj­ban sem hagy­juk őket cser­ben...
címkék:
Fotó: Northfoto

Így tett az amerikai Kyle Rohrig is, akinek hűséges cimborája és társa egy nyolcéves, shiba inu, aki minden küzdelem ellenére egy napon mindkét szemére megvakult.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Northfoto

Az állat betegsége előtt rengeteget kalandoztak, túráztak végigjárták a 3500 kilométeres Appalache-ösvényt és a 4200 kilométeres Pacific Crest-ösvényt, mielőtt egy glaukóma elhomályosította Katana szemeit. Ezután az addig vidám és magabiztos állat teljesen érthető módon levert és félénk lett.

Fotó: Northfoto

A kaland adta vissza az eb önbizalmát

A gazdi látta, hogy Katana emlékszik az otthonuk elrendezésére és ott egyre nagyobb biztonságban közlekedik, de nem akart beletörődni, hogy vége a kalandozásaiknak – ezért döntött úgy, hogy egy rövidebb túrával visszaadja barátja önbizalmát.

Fotó: Northfoto

Rohrig és a kutyus január 8-án kezdték az útjukat, és bár a terep helyenként a vak kutya számára veszélyes volt, gazdája mindent megtett érte, hogy így is élvezni tudja a kalandot. Ezért időnként a nyakába vette a közel tíz kilós állatot és úgy vitte tovább, hogy teljesíteni tudják az 1700 kilométer hosszú Florida-ösvényt.

Fotó: Northfoto
Eközben a címlapon
címkék: