INSIDER

El­ké­pesztő, mit járt be Bu­da­pes­ten ez a meg­szö­kött pa­pa­gáj

Pél­da­ér­tékű, ahogy a Ha­vanna-la­kó­te­le­pen élők gon­dos­kodni pró­bál­tak egy el­té­vedt pa­pa­gáj­ról. Több se­gély­kérő poszt is el­lepte a Fa­ce­boo­kot, mi­sze­rint egy ma­gá­nyos Fischer tör­pe­pa­pa­gáj ül­dö­gél a fákon.
  • Szerző: N.E.

Több segélykérő poszt is ellepte a Facebookot, miszerint egy magányos Fischer törpepapagáj üldögél a fákon a fővárosi Havanna-lakótelepen.

"A Barta Lajos utcánál sajnos nem sikerült megfogni, tovább repült a Havanna 42. számhoz, ha valaki keresné" – hívta fel a figyelmet egy nő a neten. A madarat többen is megpróbálták elkapni, végül a Havanna 41. szám környéki dombnál sikerült elcsípni valamilyen csoda folytán. A megtalálta az ideiglenes befogadókat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
A 12 éves fiam kint játszott, mikor felfigyelt a fán üldögélő papagájra. Nem tudom, mit ügyeskedett, de valahogy lecsalta és a kabátjával sikerült a madarat behoznia a házba

– mesélte a -nak Suha Krisztofer anyukája, Joni Nikolett.

Joni Nikolett Fotó: Facebook
Joni Nikolett Fotó: Facebook
Suha Krisztofer, aki elkapta a papagájt.
Suha Krisztofer, aki elkapta a papagájt.

A törpepapagájt meglepő módon nagyon megszerette a család kutyája is.

"Attól féltem, hogy megtámadja, de puszilgatta és nyalogatta a papagájt. Nem tudom mi lesz az ebünkkel a szárnyas nélkül, mert a madarat sajnos nem tudjuk megtartani" – mondta Nikolett.

Mivel az ideiglenesen befogadó családnál nem jelentkezett az eredeti tulajdonos, új gazdit kellett keresniük a tollas jószágnak.

Eközben a címlapon
Az egyik nagyon jó ismerősünkhöz kerül Pilisre

– árulta el Nikolett.

"Nincs vény arra, hogy lehet elfogni egy papagájt. Általánosságban, ha kiszökik, már nem nagyon sikerül befogni. A hajkurászás nem segít, mert azt hiheti, meg akarják támadni. Ilyenkor rémülten menekül egyik helyről a másikra, miközben a fő célja, hogy valahogyan visszajusson a táplálékforráshoz, ám legtöbbször eltéved" – tájékoztatta a -ot Hanga Zoltán, a Fővárosi Növény- és Állatkert szóvivője.