INSIDER

El­is­merte, hogy meg­ölte és el­ásta saját uno­ka­hú­gát a zalai férfi

Rá­tá­madt az ál­do­zat édes­anyja a za­la­eger­szegi bí­ró­sá­gon B. Já­nosra. A Rezi köz­ség­ben élő férfi 11 éve meg­foj­totta saját uno­ka­hú­gát egy zsi­neg­gel, majd el­ásta a csa­lád­juk há­zá­nak pin­cé­jé­ben.

Kisírt szemmel, a 17 éves Anna tablóképével várta a lány édesanyja B. Jánost, aki 11 év után beismerte: megölte unokahúgát, és elásta a családi ház pincéjében.

Nem volt hajlandó ránézni Anna arcképére

Lábbilincsben, vezetőszáron kísérték a tárgyalóterem ajtajáig a férfit, ahol Anna édesanyja már várt rá. Fekete ruhában, sírva mutatta lánya fényképét B. Jánosnak.

EZT OLVASTAD MÁR?
Emeld fel a fejed, amíg a lányt megnézed! Légyszíves!

- kiabálta az anya a vádlottnak, ám az csak lehajtotta a fejét és nemet biccentett a nő felé.

Miután elkezdődött a tárgyalás, a bíró megkérdezte a feleket, hogy elfogadják-e a sajtónyilvánosságot. Miután a vádlott nemmel felelt, az anya ráordított:

Neked mar semmilyen jogod nincsen!

Volt már börtönben emberölési kísérlet miatt

Az új Btk. értelmében B. Jánosnak esélye nyílt, hogy a vád ismertetése után, teljes körű beismerő vallomást tegyen, ezzel elfogadva a 9 év letöltendő börtönbüntetést.

Váratlan fordulatként B. Jánosról kiderült: volt már köze emberölési ügyhöz, sőt már ült börtönben, csoportosan elkövetett emberölési kísérlet miatt.

Eközben a címlapon

Azt elismerte, hogy meggyilkolta unokahúgát

A tárgyaláson arra is fény derült, hogy a vádlottnak szexuális kapcsolata volt a 17 éves Annával.

A gyilkos ezt mondta beismerő vallomásában: „2007. május 16-án Anna megjelent nálam és pénzt kért. Amikor nem adtam, dühösen elment, majd este visszajött és sokkal több pénzt kért. Tudtam, hogy problémái vannak otthon, a szülei haragudtak rá. El akart szökni és öngyilkosságról is beszélt. Amikor elmondtam neki, hogy ne tegye, kioktatott engem. Azt éreztette, hogy semmirekellő vagyok. Emiatt én nagyon haragudtam rá és kiakadtam. A ruhájából kihúztam egy zsinórt és a nyakába tettem, addig húztam, amíg meg nem fulladt. Akkor tértem magamhoz, amikor már nem mozdult. Nagyon sajnálom, amit tettem. Sosem fogom magamnak megbocsátani...”

Hiába tett vallomást, a bíró nem fogadta el A bíróság azért nem fogadta el B. János vallomását, mert nem ismert be mindent százszázalékosan, ami a vádiratban szerepelt. Ha a férfi így tesz, megúszta volna a bíróság által kínált 9 évvel…

„A vádirat szerint a férfi „egy éven keresztül állt szexuális kapcsolatban a lánnyal”, ő viszont azt állította, hogy csak az emberölés napján feküdtek le egymással, ami hazugság. Szerintem és a lány édesanyja szerint is felháborító lett volna, ha csak 9 évet kap a vádlott„ - mondta el dr. Patócs Ilona ügyvéd.

Az anya zokogva kirohant az épületből

A gyászoló anya meg se várta a bíróság döntését: olyan rosszul lett, hogy elhagyta az épületet.

Az eljárás így, hogy a bíróság nem fogadta el a tettes teljes vallomását, átalakul rendes peres eljárássá és később folytatódik.

A kocsmában szólta el magát a gyilkos.Benkő Anna Zsanettnek 2007. május 16-an veszett nyoma Rezi településen. Amikor Anna nem tért haza az iskolából, a családja bejelentette az eltűnését a rendőrségen. A lányt 11 évig eltűntként keresték, amikor kiderült: végig a ház alagsorában volt a holtteste. A gyilkos, a saját nagybátyja, B. János végig úgy tett, mintha a család segítségére lenne a keresésben, ám egy alkalommal elszólta magát a helyi kocsmában a barátainak, így kiderült, hogy ő a tettes.
A nagymama egy évtizedig élt unokája holtteste fölött. Soha többé nem megyek le a pincémbe, mondta az áldozat nagymamája, aki tavaly tudta meg: saját fia az ő házában gyilkolta meg szeretett unokáját, és a pincéjében ásta el a testet… A 17 éves Anna róla, a nagymamáról kapta a keresztnevét.  A tettes, miután megfojtotta unokahúgát, a testet levitte a nagymama pincéjébe, elásta 40 centi mélyre, ráhúzott egy deszkát és egy szekrényt, majd lapított évekig. "Sosem gondoltam volna, hogy a fiam, Jancsi ilyet tehet" – mesélte tavaly az asszony a Ripost-nak. "Mindenkivel nagyon segítőkész volt, az időseknél ingyen intézte el a kőműves feladatokat. Nálam, ebben az öreg házban és elkezdte a falat glettelni..." - mutatott körbe a gyilkosság helyszínen.