FITTFAZÉK

El­fo­gyott a ma­jo­néz? Zse­ni­á­lis öt­le­tet mu­ta­tunk, hogy pó­tol­ha­tod!

Egy perc alatt el­ké­szül és pont annyira sós, édes és sa­vany­kás, ahogy te sze­re­ted. Szük­ség­ből egy­szer el­ké­szí­ted, aztán már soha többé nem ve­szel bol­tit.

Ne bánd, ha elfogyott a majonézed.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Eljött az ideje, hogy kipróbáld a házit.

Egy perc alatt elkészül, méghozzá nagyon egyszerűen. A hozzávalókat biztosan megtalálod a hűtődben. Egy remek konyhai mixer a segítségedre lesz abban, hogy gyorsan elkészítsd a saját ízlésednek tökéletesen megfelelő, egészséges majonézt.

Hozzávalók 1 csészényi majonézhez:

  • 1 extra nagy tojás sárgája (nagyon friss, szobahőmérsékletű)
  • 1/2 tk. dijoni mustár (szoba hőmérsékletű)
  • 1 tk. víz
  • 1/2 tk. tengeri só
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csésze canola olaj (esetleg avokádó- vagy olívaolaj)

Elkészítés:

1. A tojássárgát a mustárral jól keverd el. A pillanatkapcsolót használd ehhez, többször elindítva.

2. Öntsd hozzá a vizet, a sót, a citromot, és folyamatosan keverd.

3. Miközben forog, lassan töltsd hozzá az olajat.

4. A végső ízharmóniát az ízlésednek megfelelően állítsd be. Használj több vagy kevesebb sót, mustárt, citromlevet. Ha édesen szereted, cseppents bele kevés steviát.

Eközben a címlapon

5. Ha nagyon elszánt vagy, kipróbálhatsz különféle plusz ízeket. Keverj bele például curryt vagy cayenne-t, fokhagymát, kurkumát.

Bátran kísérletezz!

Mihez illik a legjobban?

Fogyaszthatod grillezett hússal vagy zöldséggel, finom még a reggeli tojásrántottához is. Mártogatósnak önmagában is remek, de felhasználhatod más egyéb mártáshoz alapnak.