MANIMÉKER

Durva bér­eme­lés: Ezért ér­de­mes a Tes­co­nál és a Lidl­nél dol­gozni

A ma­gyar Tes­có­nál még le van­nak ma­radva a fi­ze­té­sek a többi mul­ti­lánc­hoz ké­pest, de idén két lé­pés­ben meg­eme­lik a dol­go­zók alapfi­ze­té­sét és jut­ta­tá­sait is!
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A legalacsonyabb keresetűek fizetése januárban bruttó 197 ezer forintról 207 ezer forintra, szeptemberben pedig bruttó 215 ezer forintra nő a Tesconál. Mivel emelik a juttatásokat is, a cégnél a legalacsonyabb fizetések - amelynek részei az alapbér, a cafeteria és az átlagos pótlékok - januártól körülbelül 240 000 forintra, a szeptembertől 2020 februárjáig tartó időszakban pedig körülbelül 248 500 forintra emelkedik.

Fotó: Sulyok László

A Lidl is újabb béremelést jelentett be: március 1-jével további átlagosan 15 százalékkal emeli bolti és raktári dolgozói munkabérét. Ezzel a bolti eladók kezdő havi bruttó járandósága 267 ezer és 287 ezer forint között, míg a már 3 év munkaviszonnyal rendelkező bolti eladók számára az elérhető legmagasabb bruttó havi járandóság 297 ezer forinttól 317 ezer forintig terjedhet. A központban dolgozó targoncavezetők bruttó 302-333 ezer, míg a tapasztaltabbak bruttó 370-413 ezer forintot keresnek, plusz a pótlékok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint a megírta: egymás után jelentik be a béremeléseket a nagy áruházláncok. Napi nyolcórás munkával gyakorlat és középiskolai végzettség nélkül is megkereshet ma már bárki 180-200 ezer havi nettót, ha elszegődik eladónak – ami a minimálbér kétszerese!

Ezekért a fizetésekért a legtöbb helyen mindent kell csinálni: beülni a pénztárba kasszázni, árut pakolni, raktáros munkát végezni, és gyakran takarítani is.

A multiláncok a gazdasági kényszer miatt kényszerülnek rá a béremelésekre: mivel országosan is nőnek a fizetések, csak így tudják megtartani a dolgozóikat.

címkék: