RIPOSTER

Dunai ha­jó­tra­gé­dia: meg­rázó ered­ményt ho­zott a Hab­le­ány vizs­gá­lata

A ked­den Cse­pelre szál­lí­tott Hab­le­ányt zárt tér­ben vizs­gál­ták át cen­ti­mé­ter­ről cen­ti­mé­terre az ügyész­ség mun­ka­tár­sai, a rend­őr­ségi hely­szí­ne­lők és a ha­jó­zási szak­em­be­rek.
  • Szerző: Ripost

Kedden többórás művelet után a felszínre került a május 29-én elsüllyedt Hableány turistahajó. A mentés közben négy holttestre bukkantak a búvárok, két dél-koreai nőre, egy kislányra és a magyar hajókapitányra.

Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kiemelést követően még volt remény arra, hogy esetleg a még eltűntként keresett további négy áldozat is a hajón lehet. A vastag iszapréteg miatt ugyanis nem tudták átvizsgálni a hajó minden egyes részét, úgy vélték, még a hajótestben rábukkanhatnak a baleset áldozataira. Most az Origo megtudta, hogy a hajón - amely azóta Csepelre került - a szakemberek nem találtak több holttestet.

A kutatásban részt vevők megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresik a még hiányzó négy dél-koreai utast. A Hableány azután süllyedt el a Margit híd közelében, hogy összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.