RIPOSTER

Drá­mai képek. Még tart a vo­nat­ka­taszt­rófa ál­do­za­ta­i­nak azo­no­sí­tása

9 ha­lott, 55 sú­lyos sé­rült és száz­nál több se­be­sült ál­do­zata van a bajor vo­nat­bal­eset­nek. A men­tés las­san ha­ladt, mert a Mang­fall folyó mel­lett fekvő bal­eseti hely­szín ne­he­zen meg­kö­ze­lít­hető, a sé­rül­tek több­sé­gét csak men­tő­he­li­kop­ter­rel le­he­tett el­szál­lí­tani.
  • Szerző: F. G.

Csak a fekete dobozok adatainak elemzésével lehet megállapítani a Bajorországban kedden történt vonatszerencsétlenség okát, a három berendezés közül kettőt kiemeltek már a roncsok közül, a harmadikat még keresik - hangzott el a legalább kilenc halálos áldozatot követelő balesetről a helyszín közelében fekvő Bad Aiblingban tartott sajtótájékoztatón.

Nehezen megközelíthető helyen tart a mentés (Fotó: MTI)
Nehezen megközelíthető helyen tart a mentés (Fotó: MTI)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A baleset Münchentől mintegy 40 kilométerre délkeletre történt a Holzkirchen-Rosenheim egyvágányú vasútvonal egy éles kanyarulatában, erdős területen.A vonatvezetők így valószínűleg közvetlenül az ütközés előtt látták meg a velük szemben közlekedő szerelvényt, nem maradt idő fékezésre és a két személyszállító vonat "nagyon nagy sebességgel" rohant egymásba.

Mindkét vonat menetrend szerint indult el, és a közeli Kolbermoorban kellett volna kikerülniük egymást. Még nem tudni, hogy technikai hiba vagy emberi mulasztás okozta-e a balesetet.

Helikopterek szállították a súlyos sérülteket (Fotó: MTI)
Helikopterek szállították a súlyos sérülteket (Fotó: MTI)

A mentési munkálatok jelenleg is zajlanak, és egyelőre nincs hír magyar érintettről.

A bajor rendőrség és a vonattársaság az érdeklődőknek két  vonalat létesített, ahol rögzítik a keresett és a kereső személy adatait: ezek a 00-49-395/43084390 és a 00-49-8031/2003180 számok.     A magyar sérültek vagy halálos áldozatok kilétéről a müncheni főkonzulátusnál is lehet érdeklődni, az adatokat rögzítik, de választ adni csak a német hatóságok tájékoztatása után tudnak.     A müncheni főkonzulátus telefonos elérhetőségei: 00-49-89-962280-210 és 00-49-178-5486-416.

Eközben a címlapon