INSIDER

Dráma a nyék­lád­házi ha­lál­tó­nál: Anya és fia pró­bálta ki­húzni apát és lá­nyát a süllyedő au­tó­ból

Bor­zasztó tra­gé­dia tör­tént pén­tek este Nyék­lád­há­zán. A Ri­post in­for­má­ciói sze­rint egy mis­kolci csa­lád éppen a nya­ra­lá­sát töl­tötte a Gólem-tónál, ami­kor az au­tó­ban alvó édes­apa a kis­lá­nyá­val együtt be­le­gu­rult a tóba és meg­ful­ladt.

Kétségbeesetten gázolt a vízbe egy édesanya a fiával együtt, hogy kimenekítsék a család másik felét, a 10 év körüli Fannikát és a 40 év körüli édesapát, miután a család autójával belegurultak a Gólem-tóba. A família néhány napra érkezett a közkedvelt nyékládházi zöldövezethez. Péntek este az édesanya a nagyobbik gyermekével egy sátorban feküdt le aludni, míg az apa a kislányával a család piros Daihatsujában hajtotta álomra a fejét. Miután elaludtak – eddig tisztázatlan okok miatt – az autó elindult a benne alvókkal, letarolta az előtte álló bokrot és belecsúszott a bányatóba.

A kocsi után ugrottak a tóba

EZT OLVASTAD MÁR?

Mintha egy rémálom vált volna valóra péntek éjszaka. Talán a kevésbé mélyen alvó édesanya riadhatott fel a vízbe csúszó autó furcsa hangjaira. Felébresztette 17 éves fiát, majd mindketten a vízbe ugrottak, hogy megpróbálják kihúzni a süllyedő kocsiból szeretteiket. A környéken horgászóknak is kiabáltak, akik szintén próbáltak segíteni, de hiába folytattak elkeseredett küzdelmet, az autó elsüllyedt, benne a 10 éves kislánnyal és édesapjával.

Égett az autó lámpája

„Pénteken 23:13 perckor érkezett riasztás hozzánk, hogy 10 perccel korábban egy autó belegurult a tóba” – kezdte Golej Szabolcs, a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat vezetője. „Rövid időn belül a helyszínre sietünk és öt fővel megkezdtük a mentést. Úgy tudom, az anya és a testvér észleltek, hogy az autó a tóban van és lepi el a víz. Ekkor segítségért kiabáltak, amit meghallottak a közelben horgászók, akik azonnal a tragédia helyszínére siettek.”

Kórházba vitték az anyát és a fiát

Eközben a címlapon

A információi szerint az anya és a 17 év körüli fia is berohant a vízbe, hogy kiszabadítsa a kislányt és a családapát.

„Éppen aludtak, amikor megindult az autó a víz fele letarolta a bokrokat. A lány az anyósülésen feküdt, ami le volt hajtva. Mellette pedig az apa pihent. Kiderült, hogy a feje tetejére fordult időközben az autó és világított a lámpája. Azonnal nekiláttunk a mentesnek. Az egyik búvárunk egy kötelet kötött a futóműre és a tűzoltóautó csörlőjének segítségével 20 perc alatt kihúztuk az autót. A anyuka és a fiú nem nézte végig a mentést, őket közben a mentőben látták el” – mesélte lapunknak Golej Szabolcs.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a megkeresésére közölte, hogy három mentőegység érkezett a helyszínre, kollégái pedig egy felnőtt nőt és egy kiskorú fiút a helyszíni ellátás után kórházba szállítottak.

Kíváncsi vagy, hogy mit mondott lapunknak a rendőrség az esettel kapcsolatban, s miként nyilatkozott az elhunyt gyermekről és családjáról Fanni osztálytársának apukája? Akkor keresd a hétfői napilapot az újságárusoknál!