FITTFAZÉK

Itt a jú­nius csúcs­desszertje: Epres ti­ra­misu cukor nél­kül

Kávé he­lyett eper ke­rült a kré­me­sen lágy olasz desszertbe és a csere va­lami el­ké­pesztő ered­ményt ho­zott! Ilyen fi­no­mat még éle­ted­ben nem ettél! Rá­adá­sul iga­zán egész­sé­ges ez a vál­to­zat, mivel nincs benne cukor!

Krémesen lágy, csodálatos ízű habos finomság, ami elomlik a szádban. Ezt a harmóniát az eper friss, üde aromái koronázzák meg. Nem lehet kibírni, annyira finom, újra és újra enni kell belőle. Szerencsére bátran szedhedsz többször is, ugyanis ebbe a habkönnyű csodába nem teszünk  cukrot. Engedj a csábításnak!

Epres tiramisu cukor nélkül

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók

  • 50 dkg eper
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag Update babapiskóta
  • 2 tk Vanilla sweet vagy 2 ek eritrit
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Így készítsd

1. Most meg az epret, és szeleteld fel. Egy maréknyit vegyél külön, turmixold össze.

2. A krémhez verd habbá tejszínt. Keverd ki a mascarponét, add hozzá az édesítőt, a vaníliát és a citromhéjat, majd forgasd össze a tejszínhabbal. 

Eközben a címlapon

3. A leturmixolt eperbe csavard be a citrom levét, ízlés szerint édesítsd.

3. A piskótákat áztasd az epervelőbe. Egy alját béleld ki beáztatott piskótával, pakolj rá az eperszemekből, majd simíts rá egy réteg a mascarpone krémet.

4. Jöhet a következő réteg: áztatott piskóta, eperszemek, mascarpone.

5. Igyekezz úgy gazdálkodni, hogy minden alapanyag épp elfogyjon. A tiramisu tetejére csorgasd rá a maradék epervelőt és díszítsd eperszeletekkel.

Ez a legfinomabb nyárindító desszert! Jó étvágyat hozzá!