HŰHA

Ez kellemetlen: Demcsák Zsuzsa férje sem vezethet

A mûsorvezető újabb ittas vezetése miatt nem ülhet a volán mögé, férje pedig akkor sem vezethet, ha Indiában érvényes engedélye van.
  • Szerző: Buster

Egy buszsávban rajtakapott ittas vezetést bizony aligha lehet megúszni! Egyértelmű, hogy a vezetői engedély bevonásával és egy jelentősebb pénzbüntetéssel jár. Demcsák Zsuzsának így minden bizonnyal jó ideig bosszúságot okoz majd, hogy megszervezze, hogyan jusson el A-ból B-be gyerekeivel és főleg indiai férjével, Krishannal, aki éppen a közeljövőben érkezik Magyarországra, hogy megkezdjék közös életüket.

A költözés miatt rengeteg hivatali rohangálás, ügyintézés vár rájuk, főleg, ha tartózkodási engedélyt akar szerezni. A taxi és a sofőr ugyan opció lehet, de óriási költséggel jár, így logikus az lenne, ha ezentúl a műsorvezető férje furikázná Zsuzsát. Igen ám, de az Indiában megszerzett jogosítványa itthon egy fabatkát sem ér!

A kontinensnyi ország ugyanis nem írta alá az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményt, ami egy közös szabályozáson alapuló megállapodás, ami egységes vizsgát követel az aláíró országok állampolgáraitól. India nem véletlenül maradt ki az egyezményből, hiszen ott szinte semmit sem kell tenni annak érdekében, hogy az ember megszerezze a vezetői engedélyt.

A %% naplap hétfői számából kiderül, mit kell tenni Indiában, hogy jogosítványt szerezhessen valaki, és egy közlekedési szakértő is elmondja véleményét.

És ezeket olvastad már?