TÜZELŐÁLLÁS

Utolsó kí­ván­ság? Dár­dai Pál ezt kérte a Hert­há­tól

A Her­tha BSC lab­da­rú­gó­csa­pa­tá­nak ve­ze­tő­edzői poszt­já­ról a sze­zon végén tá­vozó Dár­dai Pál és Mi­chael Preetz klub­me­ne­dzser csü­tör­tö­kön saj­tó­tá­jé­koz­ta­tót tar­tott Ber­lin­ben.
  • Szerző: mv

A Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról a szezon végén távozó Dárdai Pál azt mondta, elfáradt és pihenni szeretne, ezért most egy kis szünetet tart.

Dárdai jövőre visszatérne a Herthához
Dárdai jövőre visszatérne a Herthához
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Amikor az ember négy és fél évig dolgozik, akkor elfárad. Nem a csapat vagy a vezetőség az oka annak, hogy elfáradtam."

Dárdai a sajtótájékoztatón azt is elárulta, mi volt az "utolsó" kívánsága:

"Azt mondtam a vezetőségnek, hogy vegyenek nekem egy szép órát."

Dárdai foglalkozni szeretne a sporttudományokkal is, egy év múlva pedig a tervei szerint visszatér a berlini egyesülethez, ahol kap majd feladatot. A magyar futballt változatlanul segíteni akarja, de a hazai szövetséggel (MLSZ) még nem egyeztetett.

"Az MLSZ-szel nem beszéltem, de tudjuk, hogy jó az MLSZ és a Hertha kapcsolata. Az utánpótlás számára jó programot dolgoztunk ki, ami hamarosan elindul, ebbe sok energiát fektettünk, ez segítheti a magyar labdarúgást."

Eközben a címlapon

Preetz azt is elmondta, egy év múlva visszavárják Dárdait, akivel közösen döntenek majd arról, hogy 2020-tól az utánpótlásképzésben milyen feladatot kap.