OLDALVONAL

Dár­dait a sírás ke­rül­gette, a kór­há­zat em­le­geti

Ez az edzői pálya sötét ol­dala. Ko­rábbi szö­vet­ségi ka­pi­tá­nyun­kat na­gyon meg­vi­selte egy be­szél­ge­tés.
  • Szerző: vav

Csapata fejlődése érdekében nehéz döntést hozott Dárdai Pál. A Hertha magyar edzője idén még a meccskeretbe sem nevezte korábbi alapemberét, Per Skjelbredet. A csupa szív norvég középpályás nehezen viseli, hogy a helyére érkezett a liverpooli kölcsönjátékos, Marko Grujic miatt mellőzik - de Dárdait talán még inkább megviselte kettejük beszélgetése.

Dárdait (balra) megviselte, hogy ki kellett tennie a csapatból korábbi alapemberét
Dárdait (balra) megviselte, hogy ki kellett tennie a csapatból korábbi alapemberét
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ha valamikor kórházba kerülök, akkor a kérdés miatt: "Ki kerüljön a keretbe?"

- mondta a berliniek magyar szakvezetője.

Kiemelte, mennyire nehezére esett a helyzet kezelése.

"Szeretem őt mint játékost és mint embert is. Az első meccs előtt elmondtam neki, hogy változtatnunk kell a támadójátékunkon, és ehhez jött Grujic személyében egy új igazolásunk. Ráadásul Arne Maier is tapasztaltabb lett. Ezért meg kellett mondanom Skjelbrednek, hogy nem tudom magammal vinni. Számomra ez nagyon nehéz volt.

Most először fordult elő, hogy egy ilyen beszélgetést majdnem megkönnyeztem. Fájt, a szívemre vettem

- mondta Dárdai.

Az edző kérésére előjött játékosából a viking vér
Az edző kérésére előjött játékosából a viking vér

A tréner elmesélte: a norvég játékos eleinte túlságosan is udvariasan fogadta a rossz hírt, de miután őszinteségre kérte, kicsit már felemelte a hangját.

Eközben a címlapon

"Kiengedte magából a vikinget, az érzelmeit. De ez rendben van barátok között. Az ilyen pillanatot is el kell fogadnom. Ő pedig továbbra is jól dolgozik az edzéseken. Megmaradt a jó kapcsolatunk, de ezt most el kell fogadnia, akármilyen nehéz is. Aztán ha újra lehetőséget kap, jó teljesítményt fog nyújtani."

A két forduló után hatpontos Hertha szombaton 15.30-tól a szintén százszázalékos Wolfsburg vendégeként küzd a harmadik győzelméért.