DIÉTA

Csokitorta diéta: a boldogító fogyás

Hallottál már ennél csábítóbb fogyókúrás módszert? Kezdd a napot egy szelet kiadós csokoládétortával, így boldogan és elégedetten veszed a diétás nap hátralévő részének akadályait.
címkék:

 

Így fogyaszt a csokitorta!

A legcsábítóbb diétaterv ami létezik

193 jócskán elhízott résztvevője volt annak a diétás kísérletsorozatnak, mely során a Tel – Avivi egyetem kutatói 32 héten át figyelték speciális étrend mellett a résztvevők testsúlyváltozását figyelték. Az önkéntesek egyik csoportja szénhidrátmentes,  maximum 300 kalóriás reggelivel indította a napot,

a másik csoport bőséges,

600 kalóriás reggelit evett csokitortával.

A nap többi része szigorú étrendi megkötéssel és előírt testmozgással telt.

Boldogan koplalni is könnyebb

A kísérlet felénél mindenki átlagosan 16 kg-ot fogyott. A kísérlet végére viszont azok, azok akik szénhidrátmentes reggelit ettek, kb. 10 kg-ot visszahíztak. Viszont azok az önkéntesek, akik napindításként csokitortát majszolhattak, további 7 kg-tól szabadultak meg.

Akiktől megvonták az édességet, végig éhesek és elégedetlenek voltak.

- adta hírül korábban a The Telegraph. Hogy mindez mégis miként lehetséges? A magyarázat egyszerű: az emberi  anyagcsere reggel a legaktívabb. Ha reggel eszel édességet, azaz szénhidrátot, az nem rakódik le zsírként, mivel a szervezet felhasználja. Másrészt a csokoládé növeli a vérben a boldogsághormon szintjét, így ha reggel betolsz egy adag csokitortát, lelkileg könnyebben veszed a későbbi a kadályokat.

 

Nem bűn a csokitorta!

De csak reggel, és persze ésszerű mennyiségben! Egy szeletnél állj le! Ügyelj arra is, hogy a nap további részében már csak legföljebb 1000 kalóriát vegyél magadhoz. Ez legyen a vezérelv:

naponta legalább négyszer egyél, kis mennyiséget, és inkább zöldséget, gyümölcsöt, fehérjét!

Ha kihagysz étkezéseket, vagy a szénhidrátot megvonod magadtól, a szervezeted megijed, és tartalékoló üzemmódba kapcsol. Ekkor következhet be, hogy még a salátalevéltől is hízol.

Az ésszerű diéta  mellett iktasd be az életedbe a rendszeres sportot! A mozgás nem csak fogyaszt, de feszessé is teszi a tested és feldobja a közérzeted. Ha mindezt zenére végzed, igazán élvezetes lehet!

címkék:
És ezeket olvastad már?