TÜZELŐÁLLÁS

Könnyes búcsú, öt dolog, amit nem tud­tál Buffon­ról

Többé nem lép pá­lyára az olasz lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott­ban Gi­an­luigi Buffon. A ka­pus­le­genda könnyezve bú­csú­zott.
  • Szerző: mv

Az olasz válogatott nem jutott ki a labdarúgó-világbajnokságra, miután elbukta a Svédországgal szembeni a pótselejtezőt. A milánói visszavágót követően az olaszok 39 éves kapusa, Gianluigi Buffon sírva értékelt, és bejelentette, hogy többé nem lép pályára a válogatottban.

Megkönnyezte Olaszország kiesését a sztárkapus (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
Megkönnyezte Olaszország kiesését a sztárkapus (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)

A 2006-ban világbajnoki címet szerzett kapus 175 alkalommal szerepelt az olasz nemzeti csapatban, és a öt érdekes tényt sorolt fel a búcsúzó klasszisról:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

- Buffon 2014-ben elvált a feleségétől, akivel nyolc éven át éltek együtt. Két gyermekük született. A válás okaként az olasz sajtó azt írta, Buffon neje nem tudta összeegyeztetni a családi életét a modellkarrierjével.

- Öt világbajnokságon szerepelt az olasz válogatott tagjaként. Buffon az 1998-as viadalon cserekapusként nem lépett pályára, de az azt követő négy viadalon ő védte az azzurrik kapuját.

Buffon elvált a feleségétől, két gyermekük született (Fotó: Twitter)
Buffon elvált a feleségétől, két gyermekük született (Fotó: Twitter)

- Gyerekkora óta a német Mönchengladbach-nak szurkolt. Buffonnak megtetszett a német csapat neve, izgalmasnak találta, és alig tudta kimondani. A sztori eljutott a Mönchengladbach híveihez, akik egy Juventus elleni meccs után egy sálat ajándékoztak az olasz kapusnak.

- Szerelmeslevelet írt a futballkapunak, miután 2016 tavaszán rekordot döntött, 973 percig nem kapott gólt az olasz bajnokságban. Szerinte a kapuval kiegészítik egymást, mint a Hold és a Nap.

Eközben a címlapon

- Buffon sportos családban született. Édesapja súlyemelő, édesanyja diszkoszvető volt. A két lánytestvére, Veronica és Guendalina röplabdáztak, a nagybátyja pedig kosárlabdázott.