INSIDER

Bu­da­pesti fo­goly­szö­kés: el­ké­pesztő, mi de­rült ki a túsz­ejtő pisz­to­lyá­ról

A férfi ál­la­pota már sta­bil. A rend­őrök gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ták ki, be­is­merő val­lo­mást tett.
  • Szerző: Ripost

Átszállították a tököli rabkórházba azt a 35 éves férfit, aki túszt ejtve szökött meg bírósági tárgyalásáról múlt pénteken – tudta meg a Bors. Már vallomást tett.

Sz. Károlyt életveszélyes sérülésekkel szállították az Országos Baleseti Intézetbe, miután több lövés eltalálta menekülés közben.A túszejtő szökevényt vasárnap keltették fel az altatásból, jelenleg pedig már stabil állapotban lábadozik Tökölön.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A korábban bankrablással is próbálkozó kőbányai férfi azután kezdett ámokfutásba, hogy a bíróság újabb 1 év 1 hónapra ítélte rongálás miatt.A vakmerő fogoly akkor vette el a rá vigyázó őr fegyverét, amikor levették a bilincset a kezéről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya összesen nyolc bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg Sz. Károlyt. A BRFK Borsnak küldött levele szerint ezek között hivatalos személy elleni erőszak, súlyos testi sértés kísérlete, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, fogolyszökés, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, közúti veszélyeztetés, valamint fegyveres garázdaság szerepel.

Hozzátették: a férfit a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, beismerő vallomást tett.A gyanúsításban nem szerepel az emberölés kísérlete, így egyelőre kétséges, hogy menekülés közben a férfi elsütötte-e a pisztolyát. Sőt, a Blikk azt írja, hogy a férfi fegyverében egyetlen golyó sem volt, a lap szerint ugyanis az őrnek a két tárat, amelyben a golyók voltak, sikerült magánál tartania.