RIPOSTER

Fotó ér­ke­zett a kór­ház­ból, ilyen ál­la­pot­ban van a szö­kött rab ál­do­zata

Pén­tek dél körül szö­kött meg egy rab a Fő­vá­rosi Tör­vény­szék­ről, egy em­bert meg is se­be­sí­tett ámok­fu­tása köz­ben.
  • Szerző: Ripost
Fotó: BvOP
Fotó: BvOP

Nem hibázott a megszökött rabot előállító felügyelő a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) belső vizsgálatának elsődleges megállapításai szerint. A pénteken a Fővárosi Törvényszékről megszökött fogvatartott előállítását végző biztonsági felügyelő feladatát a szabályoknak megfelelően látta el, szakmai hibát nem követett el - tájékoztatta lapunkat a BvOP.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A bírósági tárgyalás kezdetekor az ügyben eljáró bíró úgy rendelkezett, hogy a fogvatartott kezéről a bilincset vegyék le, aki ezt kihasználva az őt előállító biztonsági felügyelőt megtámadta.

Az érvényben lévő rendelet szerint a büntetőügyben történő előállításkor az eljáró ügyészség vagy a bíróság elrendelheti az alkalmazott mozgáskorlátozó eszköz eltávolítását. Az előállító biztonsági felügyelő az erre vonatkozó rendelkezést köteles végrehajtani. Az intézkedés nem vonatkozhat a vezető és a lábbilincs eltávolítására.

A felügyelő a támadás következtében megsérült, a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházba szállították, ahol a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és helyettese meglátogatta.