BOZÓT

Be­tilt­ják a Fa­ce­boo­kot a Job­bik­ban

Az új el­nök­sé­get fel­dü­hí­tette, hogy a párt belső el­len­zéke, az élen To­rocz­kai Lász­ló­val, Novák Előd­del és Dúró Dó­rá­val, az el­múlt idő­szak­ban rend­sze­re­sen a Fa­ce­boo­kon tette közzé vé­le­mé­nyét a Vona-féle po­li­ti­ká­val szem­ben.
  • Szerző: Ripost

Radikális lépésekre készülnek. Ahogy a lázadó tagszervezeteknek, úgy az ellenvéleményt kifejtőknek is komoly szankciókkal, akár azonnali statáriális kizárással kell szembenézniük.

Mint ismeretes, a választási vereséget követően módosították az alapszabályt, így lehetővé vált, hogy azokat az alapszervezeteket, amelyek bírálni merik a Vona-féle irányvonalat, azonnali hatállyal fel lehet oszlatni.

Elsőként a párt egyik legrégebbi alapszervezetét, a székesfehérvárit számolták fel ezzel a zsarnoki módszerrel.

Az új elnök, Sneider Tamás most ezt a statáriumot azokra is ki akarja terjeszteni, akik Facebookon vagy bármilyen más módon kritizálni mernek. A durva retorzió annak a következménye lesz, hogy Toroczkai László és Novák Előd, miután a Jobbik szolgamédiája minden más lehetőségtől elzárta őket, a közösségi médiában bírálta Vona Gábor megalkuvó politikáját és árulását. Legutóbb így:

Ahogy az Alfahír fogalmazott, a kritizálni merészelők töltényt adtak a párt ellenfeleinek a kezébe. Ezzel akar most az új elnök, illetve az őt ténylegesen irányító Vona leszámolni.

A parlamenti frakcióban és a pártban is olyan újabb szabálymódosításra készülnek, ami lehetővé teszi ezekben az esetekben is az azonnali statáriális kizárást a pártból. Ha Toroczkai és Novák Előd ezután bármiben is más véleményt mer megfogalmazni, mint Vonáék, azonnal kizárják őket.

A rövidesen bevezetett statáriális szabály elsősorban a Facebookra, de bármilyen más közösségi médiára is érvényes lesz.

Eközben a címlapon

Sneider Tamás, a frissen megválasztott elnök, akit a belső ellenzék Vona Gábor „kesztyűs bábjának” gúnyol, már nyilatkozott is a Facebook betiltásáról a Jobbik propagandamédiájának, az Alfahírnek.

Kijelentette: „Fontos feladatomnak tekintem, hogy ennek vége legyen!”