SZTÁRDZSÚSZ

Fel­há­bo­rod­tak Havas kol­lé­gái, ezt gon­dol­ják a té­vés­ről

Baukó Éva nem hagyja annyi­ban a dol­got, ta­nu­kat gyűjt, és har­col az iga­záért.

Vajon megteheti Havas Henrik, hogy - ahogy ő fogalmazott - "lesz..ja" Baukó Éva szexuális zaklatásról szóló vádjait? A válasz sokak szerint az, hogy nem, sőt, a tanár úr viselkedését primitívnek, pökhendinek, egoistának tartják és mélységesen elítélik magatartása miatt. Baukó Éva nem hagyja annyiban a dolgot, tanukat gyűjt, és harcol az igazáért.

Havas nem foglalkozik a vádakkal
Havas nem foglalkozik a vádakkal
Fotó: Szabolcs László
EZT OLVASTAD MÁR?

Baukó Éva a hét elején állt a nyilvánosság elé és szexuális zaklatással vádolta meg Havas Henriket. Állítólag nyolc évvel ezelőtt, amikor a fiatal nő asszisztensként dolgozott nála, anális szexet kért tőle, és cserébe azt ígérte, hogy fizet neki. Akkor sem állt meg, amikor Éva nyomatékosan kérte erre, sőt Havas erre megfenyegette, hogy tönkreteszi a karrierjét. A televízióst komoly vádak érték, ám ő csak legyint, magasról tesz Baukóra, szavait figyelmen kívül hagyja. Korábban egyszer nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, de lekezelő stílusával többeknél kiverte a biztosítékot.

Nem minősítem ezt az egészet, sz.rok bele. Évike néha előjön ezzel a történettel, mondja a magáét.

Én nem beszéltem vele, nem is fogok, azt pedig ugye nem képzeli, hogy annyit foglalkozom az üggyel, hogy perre vigyem?"

– fogalmazta meg sokak által bicskanyitogatóan véleményét Havas. Egyedül Éva nem csodálkozik Henrik szavain.

"Nyolc évvel ezelőtt is így intézte el a dolgot. Azt mondta leszarja és hülyeség az egész. Remélem, hogy a pökhendi magatartását végre mások is észreveszik. Most tanukat gyűjtök, mert legutóbb azt állította a televízióban, hogy nem is ismert, hogy nem dolgoztam neki. Most már mérges is vagyok, mert Henrik hazudik

– dühöngött Éva.

Eközben a címlapon

De vajon mi lehet Havas lekezelő viselkedésének oka? Talán abban bízik, hogy a nép nem egy olyan lánynak hisz majd, aki korábban zűrös életet élt, alkohol problémákkal küzdött, pánikbetegsége miatt gyógyszerezte magát? Ezek is tények, melyeket Baukó Éva soha nem is tagadott, azonban szenvedélybetegségének egyik okaként is a tanár úr zaklatásait tartja felelősnek. De hiába, Éva szavaira nincs több válasz. Havas nem kéri ki magának, nem perel, pedig ha a lány hazudik, rágalmazásért, hitelrontásért is felelnie kéne.

Több ismert ember is megszólalt és elmondta a véleményét Havas stílusáról.

A jogvédők egyenesen felháborodtak Havas szexista megjegyzésén.

Ha kíváncsi vagy arra, mit mondtak Havasról kollégái, a csütörtöki számában elolvashatod.