OLDALVONAL

Bácsi Péter a fiait is le­bir­kózta

Bácsi Péter ok­tó­ber végén meg­sze­rezte má­so­dik vi­lág­baj­noki arany­ér­mét, csa­ládja a Papp László Bu­da­pest Sport­aré­ná­ban szur­kolt neki. A 35 éves spor­toló ezt kö­ve­tően egyip­tomi nya­ra­lásra vitte sze­ret­teit.
  • Szerző: ST

Sok erőt adott Bácsi Péternek az, hogy a családja ott volt a lelátón a budapesti birkózó-világbajnokságon. Az elődöntőt követően az egyik fiával a karjaiban nyilatkozott: "Ez a siker titka" – nyilatkozta meghatódva az M4 Sport kamerái előtt Bácsi miután fia elmondta, hogy nagyon szurkoltak.

Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sikeres vb után Bácsi Péter és felesége, Andrea két fiukkal, Benedekkel és Péterrel, Egyiptom, azon belül is Hurghada felé vették az irányt, hogy a kemény felkészülés és vb után végre sok időt tölthessenek együtt. Bácsi nem tudta teljesen elengedni a sportot, a Vörös-tengerben a fiaival birkózott, akik jól láthatóan nagyon élvezték ezt.

A világbajnokságot megelőző időszak sem volt egyszerű, aztán jött a vb. Hónapok teltek el úgy, hogy a családdal nem tudtam eltölteni huzamosabb időt nyugiban.

Elmondhatatlanul jó volt csak a gyerekekkel foglalkozni Egyiptomban, ahol nagyokat fürödtünk a tengerben, és természetesen a nagy családi birkózások sem maradhattak el

– mondta el a késő őszi nyaralásáról a 82 kilogrammos kategóriában világbajnoki aranyérmet szerző Bácsi.

A Ferencváros birkózója hazatérése után sem áll le az edzésekkel, de még nem tudja, hogyan folytatódik tovább a karrierje. Azt mindenesetre nem titkolja, hogy pályafutása végén jár.

Az óriási küzdeni tudásáról ismert Bácsit talán még a 2020-as tokiói olimpián láthatjuk versenyezni. Az biztos, hogy ilyen családi szeretettel a háta mögött bármire képes lehet.

Eközben a címlapon