INSIDER

Alig sza­ba­dult máris rend­őrt hív­tak a Cozma-gyil­kos­sá­gért el­ítélt Sz­toj­kára

A na­pok­ban Sió­fo­kon hív­tak Sz­tojka Ivánra és ba­rá­ta­ira rend­őrt. Ami­óta ki­sza­ba­dult, nagy ka­nál­lal falja az éle­tet...
  • Szerző: Ripost

Siófokon rettegnek az emberek, mióta Sztojka Iván kiszabadult a börtönből. Vasárnap este egy több mint százfős társasággal látogatott ki az Aranypartra, hogy „piknikezzenek”. A helyiek elképedve figyelték a bandát, helyszíni beszámolók szerint több rendőrségi kocsi is kint állt, hogy felügyelje a kialakult helyzetet.

Sztojkáék nagyon sokan voltak, busszal jöttek. A család fizette az egész összejövetelt. Ettek, ittak, mulatoztak, ment a hangoskodás. Sztojka később itt maradt az ismerőseivel, akik sátrat is hoztak magukkal.

Hatalmas koszt csináltak, ezért a lakók rájuk hívták a rendőröket.

Én is itt voltam azon az éjjelen. Minden este tele van ez a hely drogdílerekkel, prostituáltakkal, de most hatalmas rendőri készültség volt itt hétvégén. Régóta ismerem Ivánt, nagy kanállal falja az életet, mióta kiszabadult – mondta a Borsnak egy éjszakában ismert helybéli.

A  Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy vasárnap este egy bejelentést követően a helyszínre vonultak, de rövid igazoltatás után megállapították, hogy nincs szükség intézkedésre.

Pár évvel ezelőtt is történt egyébként egy emlékezetes eset, amikor ugyancsak az enyingi ne­hézfiúk több százan bevették az ismert siófoki sé­tányt. Ha­talmas tö­meg­ként vonultak vé­gig, hogy jelezzék a helybélieknek: ki az úr a házban.

Iván a mulatozások mellett még egy nagy napra is készül. Szeretné feleségül venni társát, Zsanettet.

Eközben a címlapon

Iván nagyjából egy hónapja jött ki a börtönből. A szerelme akkor mondott fel a munkahelyén, mert Iván eltartja őket. Valószínűleg egy közeli csárdában fogják tartani a lakodalmat, vagy pedig Enyingen. Nagy buli lesz, úgy tudom, a szabadulóbulin egy vagyont kalapoztak össze Ivánnak, a kocsi mellé – mondta egy másik informátor.

Sztojka Iván pár héttel ezelőtt szabadult 9 év 5 hónap börtönbüntetés után, miután harmadrendű vádlottként elítélték a Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolásában való szerepéért.