LELKIZŐ

Drá­mai év­for­duló: Egy sze­re­lem meg­ment­hette volna Al­bert Györ­gyi éle­tét

Al­bert Györ­gyi tíz évvel ez­előtt ezen a napon ka­pott vég­ze­tes szív­ro­ha­mot egy taxi hátsó ülé­sén. A le­gen­dás új­ság­író ma is él­hetne, ha nem adja fel...
  • Szerző: Buster

Éppen tíz évvel ezelőtt ezen a napon érkezett a hír: Albert Györgyi két órával az utolsó tévéinterjúra után, útban hazafelé infarktust kapott és életét vesztette. A legendás újságíró élete utolsó időszakában mind fizikálisan, mind lelkileg rossz állapotban volt.A hírek akkoriban már csak alkoholbetegségéről és zavaros szerelmi életéről szóltak, ő pedig arra készült, hogy nem csak a szakmáját, de Magyarországot is maga mögött hagyja. Minderről tíz nappal a tragédia előtt, őszintén vallott Joshi Bharatnak, akiben a mai napig élénken élnek emlékei Györgyiről.

"Az interjú előtt volt egy képem Györgyiről, az ahogyan éveken át vezette az Oscar-gálákat a televízióban. Emlékeztem a tűzre, ami mindig ott lobogott a szemében. Ezért is lepett meg, amikor a stúdióban megláttam őt. Látszott, hogy nincs jól...

Haragudott a világra és mindenkire, aki benne élt. Éreztem, hogy feladta a harcot.

Csak akkor tért vissza a fény a szemébe, amikor az Indiában töltött gyermek- és kamaszkoráról beszélt.Amint visszatértünk a jelenbe kiüresedett a tekintete"

- idézte fel emlékeit Joshi a -nak.

"Amikor tíz nappal később olvastam a haláláról szóló szalagcímeket, rögtön eszembe jutott, hogy ő lett a példa: Ha a lélek feladja, a test követi. Azt hiszem, ha lett volna mellette egy férfi, egy társ, aki oldalán biztonságban érezhette volna magát, visszafordulhatott volna a végzetéhez vezető úton. A szerelem megmenthette volna őt..."

- mesélte a műsorvezető, aki a beszélgetés után időt kért a stábtól, hogy össze tudja szedni magát lelkileg a műsor folytatásához.

Eközben a címlapon