NÍNÓ

Ag­gasztó: Rej­té­lyes módon tűnt el a Ti­szá­ban a 15 éves Bar­bara

To­vábbra sem ta­lál­ják a Ti­szába esett lányt, zá­po­roz­nak a tra­gé­di­á­val kap­cso­la­tos kér­dé­sek.

A zentai Tisza Mentőcsapat tagjai szombat óta keresik a pénteken éjjel a tiszai hídról a folyóba zuhant és eltűnt 15 éves Vitéz Barbara holttestét, számolt be a tragédiáról a Magyar Szó. A helyi Közgazdaság Középiskolába járó diáklány pénteken éjjel többedmagával tartózkodott a hídon, amikor bekövetkezett a szerencsétlenség, a bánáti oldal közelében lévő hídláb környékén esett a folyóba és tűnt el nyomtalanul.

Ezen a helyen a víz mélysége 6–8 méter, és alig 4–6 Celsius-fokos. Az ilyen hideg vízben egy edzett felnőtt szervezete sem képes ellenállni a hidegnek egy-két percnél tovább, beáll az izomgörcs és a halál.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Illusztráció
Illusztráció

Hová indult Barbara, kivel találkozott még? Hogy került a tiszai híd bánáti végéhez közel eső hídláb környékére, ahonnan a vízbe esett?

Számos megválaszolatlan kérdést tett fel a portál is a lány eltűnése óta. Voltak olyan találgatások, hogy a fiatalok csoportja, köztük Barbara is, felmászott a híd korlátjára vagy a vaskonstrukcióra, ahonnan a lány véletlenül a Tiszába esett. A tragikus balesetnek ez a magyarázata azért sántít, mert a lány félt a magasságtól, odahaza a padlásra sem mert felmenni a létrán.

A zentai kamasz lány már az ötödik személy, aki a folyóban lelte halálát. A Tisza Mentőcsapat tagjai tovább folytatják az eltűnt lány keresését, de még napokig várni kell, mire a hideg folyó vize a felszínre hozza áldozatát.

A szülők, rokonok, barátok, iskolatársak, mindannyian számos kérdést tettek föl maguknak és egymásnak: mi történhetett azon a tragikus pénteki éjszakán a zentai hídon, ami elragadott tőlük egy ártatlan fiatal életet?