RIPOSTER

A Ri­post har­cot indít a par­lagfű ellen, fel­vesszük a kesz­tyűt

Nem en­ged­jük, hogy el­bo­rítsa a par­lagfű az or­szá­got! Ol­va­só­ink se­gít­sé­gé­vel már több hely­színt ta­lál­tunk, ahol a tör­vény el­le­nére sem ir­tot­ták ki az al­ler­giát okozó gyom­nö­vényt. Van, ahol a Ri­post cikke nyo­mán in­téz­ked­tek.
  • Szerző: Ripost

Pesterzsébet, Óbuda, Fonyódliget, Csömöri HÉV vonala. Ezek azok a helyszínek, ahol a olvasói parlagfűvel szennyezett területeket találtak. A már elérte, hogy Pesterzsébeten kiirtsa a telektulajdonos a parlagfüvet. Örömmel tapasztaltuk, hogy miután érdeklődtünk a MÁV-nál, mikor fogja kiirtani az allergiát okozó gyomnövényt az óbudai vasúti töltés mellett, amire Vereczki Zsuzsa olvasónk hívta fel a figyelmet, másnap megjelentek a munkások és hozzáláttak a kaszáláshoz.

Fotó: Keller Mátyás

A olvasóitól továbbra is özönlenek a bejelentések, legutóbb egy Pest megyei helyszínről számoltak be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Pilisszentiván és Pilisvörösvár találkozásánál van egy elkerített belterület, ahol méteresre nőtt a parlagfű. Üresen áll a telek, mintha nem lenne gazdája, de hát valakinek mégis le kellene nyírnia

– panaszkodott a -nak Tímea.

Fotósunk ki is ment a megadott címre, és megdöbbenve tapasztalta, hogy ezer négyzetméteren ontja a pollent a gyomnövény!

Fotó: Keller Mátyás

Mivel nem tudni, melyik településhez tartozik a terület, mindkettőnél érdeklődtünk. Ki fogjuk deríteni, ki a felelős azért, hogy nem tartják be a törvényt. Nem hagyjuk annyiban!

Várjuk olvasóink jelzését a parlagfűvel fertőzött területekről. Felháborítja valami, és senki nem tesz semmit? A segít! E-mail cím: ripostinfo@ripostmedia.hu Postacím: 1033 Budapest, Kórház u. 6-12. Fogjunk össze, mentesítsük a parlagfűtől Magyarországot!