INSIDER

Bor­za­lom, kor­cso­lya­pá­lyává vál­to­zik az egész or­szág

A fő­uta­kon elég jó a köz­le­ke­dési hely­zet, de a mel­lék­utak or­szág­szerte sok­felé csú­szó­sak a ha­va­zás után. A gya­lo­go­sok és a bi­cik­lis­ták pa­nasz­kod­nak: a jár­dák és bi­cik­li­utak sok­felé jár­ha­tat­la­nok. A fehér hó­le­pel le­fagy­hat, így kor­cso­lya­pá­lyává vál­to­zik az or­szág: csü­tör­tök haj­nal­ban sok­felé akár -17 fok is lehet!
  • Szerző: Ripost

Egy nap alatt a pesti oldalon 8, a budai oldalon 13 centi hó esett Budapesten. Nem csak a járdák csúsznak, hanem a buszmegállók, parkok és az ingatlanok előtti járdarészek is. Az eltakarítás felelőssége pedig többfelé osztódik. A fővárosi utak és járdák a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-hez tartoznak.

A Hungária körutat az FKF Zrt. takarítja
A Hungária körutat az FKF Zrt. takarítja
Fotó: Markovics Gábor

„Az utakat és járdákat társaságunk 80 munkagépe és 300 hóeltakarító munkása végzi folyamatosan, de a buszmegállók tisztaságáért a közlekedési társaságok a felelősek, míg a házak előtti járdaszakasz tisztaságáról a lakóközösségnek kell gondoskodnia” – tudatta a -tal az FKF Zrt. Tegnap egyébként a rabok is havat lapátoltak: a Budapesti Fegyház és Börtön mellett a váci, a miskolci és a tiszalöki börtön nyújtott segítséget a városoknak.

EZT OLVASTAD MÁR?
A belvárosi Izabella utcában pont egy buszmegálló van a társasház előtt - kérdés, hogy kinek kell itt havat lapátolni?
A belvárosi Izabella utcában pont egy buszmegálló van a társasház előtt - kérdés, hogy kinek kell itt havat lapátolni?
Fotó: Markovics Gábor

Ki a felelős, ha elcsúszik valaki?

Az ingatlanok előtti járdarészeket mindenhol a tulajdonosoknak kell takarítaniuk, vagy az adott társasház lakóközössége által megbízott közös képviselőnek, takarítócégnek. Ha egy gyalogost társasház előtt ér baleset, a lakóközösséget érinti a felelősség.