KÜLFÖLD

A jó­szívű kisfiú szét­osz­totta az is­ko­lá­ban nagy­szü­lei va­gyo­nát

Több mint há­rom­mil­lió fo­rint­nyi eurót osz­tott szét is­ko­la­tár­sai kö­zött egy tíz­éves kisfiú a spa­nyol Cal­des de Mont­bu­i­ban.
címkék:
  • Szerző: A.Z.

A gyerek reggel bement egy vaskos kötegnyi százeuróssal az Escola Montbui iskolába, ahová járt, és osztogatni kezdte a pénzt osztálytársainak - írja a  The Local.

Először az egyik tanárnak tűnt fel, hogy sok gyerek vásárol százas bankókkal az iskolai büfében ahhoz képest, hogy egész Spanyolországban ritkán használják ezt a nagy címletet. Hamar kiderült, hogy melyik kisdiák a pénz igazi forrása, aztán azonnal kapcsolatba lépett a fiú családjával.

A gyermek otthon véletlenül megtalálta a nagyszülei összes megtakarítását, amit egészségügyi kiadásaikra tettek félre. A kétségbeesett szülők a tanár segítségét kérték, aki üzenetet küldött a  diákok szüleinek.

Ma reggel egy ötödikes tanuló százeurós bankjegyeket osztogatott, amiket engedély nélkül hozott el otthonról. Ha az ön gyermeke is kapott a pénzből, kérem azonnal lépjen kapcsolatba az iskolával, hogy a pénzt minél előbb visszajuttathassuk a tanuló családjának. Több mint tízezer eurót kellene összegyűjtenünk. Köszönjük szíves megértését és együttműködését. Ez nem vicc.

A meghökkentő szöveg természetesen kiszivárgott, a vírusként terjedő sztorit pedig felkapta a média. A történet egy helyi rádió műsorába került be először. Nyilatkozott nekik egy olyan szülő, akinek a gyereke kapott pénzből. „Teljesen igaz. Hihetetlen, de igaz” – mondta.

címkék: