EZO

7 spirituális szimbólum, melynek jelentését neked is ismerned kell

A különleges jelek üzenetet hordoznak. Most bemutatjuk a 7 legfontosabb lelki szimbólumot, melyek mindegyike mély jelentéssel és erős pszichológiai hatással bír.

1. Hamsza

Tenyér formájú védelmező amulett, melyet az arabok és a héberek használnak. Eredeti jelentése öt, más néven isten kezét jelenti. Hitvallásuk szerint az amulett megvéd bármilyen ártó szándéktól mely feléd irányul.

2. Az Élet fája

Az Életfa vagy másnéven Világfa szorosan kapcsolódik a születés, élet, halál és újjászületés körforgásához. Számos kultúrában és vallásban az egyik legfontosabb szimbólum. A kereszténységben a fa jól ismert az Édenkertből, ahol Ádám és Éva ettek a gyümölcséből. Az Életfa kapcsolatban van a Föld négy elemével mint a föld, a szél, a levegő és a tűz, utalva a végtelen kapcsolatra a teremtésben.

3. Hórusz szeme

Az ókori Egyiptomban használták amulettként, biztonságot, egészséget és bölcsességet biztosítva viselőjének. A történet úgy szól, hogy Hórusz a Nap és a Hold istene egyik szemét elvesztette egy csatában, melyet Thot istenség állított helyre. A szem maga volt a hold, mely látszólag eltűnik ciklusa során.

4. Ying Yang

A kínai tanítások széles körben használják az univerzum harmóniájára utaló szimbólumot. Minden kettősség - nem számít mennyire sötét vagy világos, férfias vagy nőies - biztosítja a szükséges egyensúlyt. A két ellentétes erő hozza a legtöbb harmóniát az egyén életében.

5. Lótuszvirág

Különböző keleti vallásokban nagyon népszerű a lótusz, mint a megvilágosodás megtestesítője. Ez a gyönyörű virág az iszapos, sáros vízből emelkedik ki mintegy megerősítve a feltámadás koncepcióját. Azt is szimbolizálja, hogy bármit le lehet győzni kitartással.

6. Dharma kerék

A Dharma kereke vagy másnéven Sors kerék az indiai buddhizmus megjelenése óta Buddha megvilágosodáshoz vezető tanainak egyik szimbóluma, vagyis az út a Nirvanához. Minden küllő egy-egy lépést, fejlődési szakaszt jelent a Buddha által megtett nyolcszoros Ösvényen. 

7. OM

Az ősi hang minden mantrák anyja, amellyel a világegyetem létrejött. A hinduizmusban kezdetektől fogva használják mint elsődleges szimbólumot. Azt vallják, hogy a mély meditáció természetesen hozza elő a hangokat és univerzális ragyogással vonja be annak gyakorlóját.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így készíts hercegnőburgonyát!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?