SIKK

40 éve ez a divat, de még mindig imádják a nők

Ki ne emlékezne a '70-es évek divatvilágára? Annyira színes és szabad volt, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy valaha is elfelejtsék a nők. Mindig lesz olyan ruhadarab, ami felidézheti azt a korszakot. Mutatunk néhányat a ma is látható trendek közül.

A '70-es évek divatja számos olyan trendet hozott létre, amelyek ma is megjelennek a kifutókon és a hétköznapi viseletekben is. Gondolj most a bársony, a kordbársony ruhákra, a midiszoknyára vagy a színes, bohém blúzokra, a hippi stílusra és a punkkorszakra.

A '70-es évek világa minden évszak divatjában felfedezhető, rengeteg ruhadarab utal erre a korszakra. Az időszak eltávolíthatatlan divatdiktátorai ekkor kezdtek alkotni, gondolj Yves Saint-Laurentre vagy Karl Lagerfeldre. A '70-es években könnyebben elérhetőek voltak a kifutókon megjelenő ruhák, ekkor nyitottak az első  londoni "Bus Stop” néven futó, buszmegálló melletti butikok. 40 éve nálunk is berobbantak a körúton a butikok, és kínálatukban az utca népének is teljesen elérhető ruhadarabok.

Bár a butikok nagy része mára már megszűnt, de a régi évek ruhadarabjai ma is nagy slágernek számítanak a hétköznapokban. Rengeteg híresség viselte, egyben népszerűsítette is ezeket a ruhákat, közöttük Diana Ross, Cher, Grace Jones, Farrah Fawcett. Mutatunk néhány ma is divatos ruhát.

1. A hippikorszak lazasága ma is jelen van

2. A farmer, színes kendő a nyakban, és a kockás ing felejthetetlen kombináció.

3. Színek, virágok, hosszú csizma manapság is felkelti a férfiak figyelmét.

4. A '70-es évek trendi fazonja 2018 egyik legnagyobb slágerszínében, a lilában!