5 éve

Hírhedt futballhuligán volt az agresszív jobbikos képviselő

A parlamentben veréssel fenyegetõ Jobbik-képviselõ korábban ismert futballhuligán volt, az igazi kemény mag tagja. Ott volt egy vonat felgyújtásakor is...

A rettegett 2-es szektor törzstagja volt Szilágyi György, aki a parlamentben ordenáré szavakkal tettlegességgel, lényegében életveszélyesen megfenyegette Dömötör Csaba államtitkárt.

Időközben kiderült, hogy Szilágyi korábban az agresszivitásukról híres futballultrák egyik vezető személyisége volt. Mint a RIPOST napilap mai számában megírta, már húszévesen tagja lett ennek a garázda huligánbandának, sőt hamarosan vezető szerepre tett szert.

A 2-es szektor nevű bandát a 90-es évektől Európa-szerte rettegték, a csapat többek között Brüsszelben, Koppenhágában és Szófiában is randalírozott, szétvert kirakatokat, buszokat hagyva maga mögött.

E miatt gyakran megbüntették a Fradit, a csapat több nemzetközi meccsét sem játszhatta saját stadionjában.

Szilágyi 1992-ben már az ultracsoport egyik vezetőjeként utazott Pozsonyba, ahol kommandósok verték szét a fradistákat. A politikus később kitért a kérdés elől, vajon részese volt-e komolyabb balhéknak.

Így mentegetőzött: "Nem vagyok büntetett előéletű."
Szilágyi  a %RIPOST% értesülései szerint jó barátja volt a ferencvárosi huligánok vezérének, a 2010-ben elhunyt Karsai „Hypós” Ferencnek, lényegében a bandavezér helyetteseként tevékenykedett.

Az aktív futballhuligános korszaka után Szilágyi 2008-ban csatlakozott a Jobbikhoz, ahol különös módon nagyon hamar Vona kabinetvezetője lett.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!