BIZARR

Kiderült: földönkívüli lényt csaptak agyon egy orosz faluban!

Igazi filmbe illő története van annak a különös, mumifikálódott, apró lénynek, ami 1996-ban keltett hatalmas szenzációt Oroszországban. Állítólag a kis sebesült földönkívülit egy nyugdíjas nő találta meg és vitte haza. A néni viszont nem tudta tartani a száját, ezért diliházba zárták...
  • Szerző: Ripost

 

1996-ban Tamara Vasilievna Prosvirina az orosz Kyshtym városka temetőjébe tartott éppen, hogy összegyűjtse az elszáradt virágokat. Ekkor még nem sejtette, hogy ez a látogatás olyan hatással lesz az életére, ami hihetetlen, de egyben végzetes események lavináját indítja el. Egyesek szerint már akkor bolond volt az idősödő asszony, mert betegesen gyűjtötte a száraz temetői virágokat. De hát kinek nincsenek furcsa hobbijai...?

Elbeszélése szerint az egyik sír mögött egyszer csak valami furcsa dologra lett figyelmes. Két hatalmas szemével egy apró lény bámult rá. A különös teremtménynek csúcsos, hagyma alakú feje volt, és nem voltak fülei. Amikor az asszony észrevette, fütyülés szerű hangokat adott ki, alighanem így próbált kommunikálni.

A nő úgy látta, megsebesülhetett, mert nehezen mozgott. Így fogta és egyszerűen hazavitte magával a 25 centi magas kreaturát. Ott aztán alaposabban megvizsgálta: a teljesen szőrtelen test szürkés színben játszott, szemhéj nélküli, függőleges pupillájú szemei voltak. A fülei helyén csak két apró lyuk látszódott, és pici, lapos orrán át vette a levegőt.

A kezei és lábai vékony, hosszú ujjakban végződtek, a hasán pedig nem látszódott köldök nyoma, ami pedig minden földi emlős jellegzetessége. Ráadásul nemi szervei sem voltak.

Mit várhatna az ember egy magányos orosz nyugdíjas nénitől? Nyilván elkezdte táplálni a kicsiny lényt. Nevet is adott neki: Aleshenka. Karamell cukorkát és tejet adott neki egy kiskanállal, amit a lény el is fogyasztott… A salakanyagokat a bőrén keresztül ürítette, mintha izzadt volna. Ezt az asszony rendszeresen letörölgette róla.

A történet hosszú, szövevényes, tele unalmas részekkel, mint egy vaskos, orosz regény. Így csak a fontosabb momentumokat emelnénk ki belőle. A lényeg annyi, hogy az asszonyt végül a hitetlenkedő szomszédjainak köszönhetően pszichiátriára szállították, a lény hamar éhen halt, a teste pedig rövid időn belül mumifikálódott. A tetem később a tudósok kezébe került. Mivel nem lehetett csak úgy eltüntetni, mert túl sokan tudtak már róla, hatalmas szenzáció lett belőle.

Tucatnyi orvos és tudós megvizsgálta, és számtalan diagnózis született. Kezdve a radioaktív sugárzástól eltorzultan született csecsemőtől, egészen a földönkívüli lényig mindent belemagyaráztak. 1999-ben még egy japán tévéstáb is érkezett, hogy dokumentumfilmet forgasson róla.

Egyes orvosok szerint a mumifikálódott testet minimum 20 egyéni jellemző különbözteti meg az embertől. Például a koponyája csak 4 csontból állt, míg az embereké hatból. Ráadásul a DNS vizsgálat is olyan eredményt hozott, ami azt támasztja alá, hogy nem ember, de még csak nem is földi eredetű.

A további vizsgálatok ráadásul hátborzongató tényeket tártak fel:

a lény nem természetes halállal halt, hanem erőszakos módon pusztult el. A koponyáján egyértelmű, halálos törésnyomokat találtak.

Néhány elmélet szerint a bolond orosz nő meséjének nagy része kitaláció. Alighanem az történhetett, hogy amikor összeakadt a földönkívülivel, egész egyszerűen agyoncsapta ijedtében. Majd mikor látta, hogy valami furcsaság, tényleg hazavitte, és kiszárította.

Más vélekedések szerint a nő lánya, vagy a hivatal emberei végeztek a lénnyel, miután az asszonyt a pszichiátriára vitték.

Bárhogy is volt, az idegen lény teste hamarosan eltűnt. Állítólag a japán filmesek lopták el, miután a 200 ezer dolláros vételi ajánlatuk nem aratott osztatlan sikert. Szerencsére a testet eltűnése előtt alaposan dokumentálták. Számos fotó és filmfelvétel készült róla az eltelt évek alatt, és még a vizsgálatok eredményei is elérhetőek voltak egy ideig. A múmia pedig alighanem egy dúsgazdag gyűjtő vitrinjében pihen azóta is.

A történetnek azonban itt még nincs vége, ugyanis Tamara Vasilievna Prosvirinát, akit akarata ellenére évekig a pszichiátrián kezeltek, felkereste a már említett japán tévéstáb. Az asszony a felhajtást kihasználva egyszerűen meglépett a diliházból. Érdekes módon csak egy szál zokni volt rajta távozása pillanatában. Pár órával később rejtélyes körülmények közt pont ott karambolozott két autó, ahol a nő éppen az út szélén ácsorgott... azonnal meghalt.

Vajon a lény tényleg miniatűr földönkívüli volt, vagy sugárfertőzött, mutáns koraszülött? Esetleg egy ismeretlen törpe emberféle? Sosem fogjuk megtudni! A nyugdíjas orosz néni a sírba vitte az igazságot!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?