tóth gabi
A szigetország híres a teaimádatáról, de arról is, hogy a legbizarrabb ötletek tõlük származnak. Nem meglepõ, hogy ez a meghökkentõ ital megszületett. Az viszont igen, hogy az õrület egyre csak terjed, lassan az egész világot megfertõzi. Megdöbbentõ receptet mutatunk!
Forró bögre, illatos teafű, egy kis cukor vagy édesítőszer, no meg egy kis citrom, és esetleg édes keksz. Az átlagember számára a teafogyasztás ezt jelenti. A japánokat most egy olyan tearecept tartja lázban, ami minden eddigi szabályt felrúg. Nemcsak a szigetországot árasztotta el az őrület, az egész világon nagy az érdeklődés iránta. Pedig ezek az összetevők első ránézésre egyáltalán nem illenek egymáshoz. Hiszen folyékony sajtot nyomni a teába elsőre elég elvetemült ötletnek tűnik.
Mégis, egész Ázsia megőrül a forró sajtteáért, ami azt jelenti, hogy csak Kínában naponta több, mint ezer csészével szolgálnak fel – egy ilyen extrém ital esetében pedig ez hatalmas szám! De már az amerikaiak is kezdenek behódolni a bizarr szenvedélynek.
A sajttea hagyományos zöld vagy fekete teának indul, a klasszikus, áztatós módszerrel. Aztán jön a csavar: a forró teába kerül egy evőkanál tej, egy fél csomag krémsajt és némi só. Az átlagembernek elsőre borzasztónak hangzik, de aki kóstolta, állítja, hogy nagyon finom, ráadásul egyesek szerint egészséges is.
Utóbbiak azt mondják, hogy a tej és sajt miatt ez a bizarr ital igencsak gazdag kalciumban, ráadásul a tea energiát ad, serkenti az agyműködést és gyulladáscsökkentő hatású. Sőt, van, aki altatóként használja: már egy csésze ellazít, és hamar álomba lehet merülni tőle.
Aki pedig nem hiszi, vagy kételkedik abban, hogy a sajttea finom, az maradjon inkább a hagyományos, legfeljebb citrommal ízesített változatnál.