TESTFACTOR

Õrület, mit művel a nők testével a csokoládé, ez elképesztő

Minél sötétebb, minél keserûbb a csokoládé, annál jobbat teszel vele a testednek. Értékes anyagai valójában minden porcikádat kényeztetik. Mutatjuk, milyen bámulatos változásokat idéz elő!
  • Szerző: F. E.

A csokoládé a legkedveltebb desszert és nasi világszerte. A magas cukortartalmú tejcsokoládékkal érdemes csínján bánni, míg az étcsokoládék számos módon hatnak jótékonyan az egészségünkre.

Lássuk is, melyek ezek a hatások:

Védi és táplálja a bőrt

A magas kakaótartalmú étcsokoládéban sok az antioxidáns, amely segít megőrizni a bőr feszességét, hidratáltságát. Ráadásul kis mértékben serkentőleg hat a felső hámréteg mikrokeringésére és az UV-sugárzás ellen is hatékonyan véd.

Jót tesz az agyi funkcióknak

MR-vizsgálatok bizonyítják, hogy a csokifogyasztás élénkíti a keringést az agyban, amitől összeszedettebbek leszünk és jobban fogunk tudni koncentrálni. Az áldásos hatás már öt nap rendszeres étcsokifogyasztás után is érezhető.

Javítja a vérkeringést

Hosszú távon a kezeletlen magas vérnyomás kiváló táptalaja a strokenak, látásvesztésnek, vesebetegségnek és a demenciának is. A kakaó polifenol tartalmának köszönhetően napi pár kocka magas kakaótartalmú csokoládéval javíthatunk a vérnyomáson is, az étcsokoládé ugyanis javítja a vérkeringést.

Csökkenti a koleszterin szintet

Kutatások alátámasztották azt is, hogy a jó minőségű csokoládé szintén a magas polifenol tartalma miatt kedvezően befolyásolja, azaz csökkenti a koleszterin szintet is.

Felszítja a szexuális vágyat

A csokoládé feniletil-amint tartalmaz, ami az agy által termelt ingerületátvivő anyag, mely boldogsághormonként segít abban, hogy szerelembe essünk. Tulajdonképpen ez a vegyület az amfetamin természetes formája, mely elárasztja az agyat szexuális izgalom esetén.

No comment...

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?