TESTFACTOR

Ne hagyd, hogy kicsináljon az ülőmunka: tornázz titokban a munkahelyeden!

Fáradt vagy, zsibbad minden tagod, és képtelen vagy koncentrálni? Csak ülsz a székeden és szinte érzed ahogy nő a feneked? Figyelj! Ettől a 10 apró gyakorlattól, garantáltan visszatér beléd az élet!

Mindenki tudja, hogy egy helyben ülni nagyon megterhelő a tested és az elméd számára egyaránt. Kis mozgással azonban bármikor feldobhatod magad. És minden bizonnyal hatékonyabb is leszel, mint néhány kávétól.

Ha nincs másra időd, hát tornázz a munkahelyeden! Titkos gyakorlataidat senki nem veszi észre, te mégis teszel az egészségedért!

Lábnyújtás az asztal alatt

Egy egyszerű, de elképesztően hatékony gyakorlat. Nem kell mást tenned, mint a székeden ülve, kinyújtani lábaidat. Amikor teljesen egyenes, emeld fel őket a földről. Tartsd magad ebben a megfeszített állapotban néhány másodpercig, majd engedd vissza a lábaidat a talajra. Ismételd meg annyiszor, amikor azt a jóleső bizsegést nem érzed az izmaidban. Tipp: popsifeszítéssel még hatékonyabb!

Emelgess

Ha sorban kell állnod, mondjuk a büfében, vagy a fénymásolóra várva, használd ki. Ne csak ácsorog ott tétlenül, mozgasd át a lábikráidat. Emeld fel a lábujjaidat, úgy, hogy a testsúlyod a sarkadra helyezed. Feszítsd vissza a lábfejed, ahogy csak bírod. Ha harmincszor megismétled, még izomlázad is lesz!

Hasizom

A has a nők legkényesebb területe, erre mindennap kellene edzeni. Akár az irodában, így: emeld fel a feneked a székről és tartsd meg magad a combizmoddal. A hasad így automatikusan megfeszített helyzetbe kerül. Ha ügyes vagy, kicsit még beljebb is húzhatod és akkor még tutibb a hatás. Valld be, jó érzés a tudat, hogy munka közben az edzés egy részét is elvégzed.

Körbe-körbe

Egy kis csel a fenti gyakorlathoz. Hogy ne legyen unalmas, minden hasfeszítés után, ahelyett, hogy visszaülnél a székre, sétáld körbe. Lehet,  hogy elsőre nem tűnik túl hatásosnak, de a sokadik kör után érezni fogod, hidd el.

Húzódozás

Kulcsod át két kézzel az egyik térdedet, majd egyik kezeddel kezdd el húzni a másikat. Végezd el ugyanezt a gyakorlatod a másik térded átfogásával is. Ha jól csinálod, érezni fogod, ahogy a bicepszed, tricepszed, de még a mellkasi izmaid jelentős része is megmozdul.

Hagyd el néha a szinted

Vagyis válts emeletet. Amikor mosdóba kell menned, sose válaszd a hozzád legközelebb esőt. Sétálj csak el bátran a másik emeleten lévőbe. Napi pár ilyen lépcsős kitérő, akár plusz 100 kcal elégett kalóriát is jelenthet számodra!

Imádkozz

Legalábbis a kéztartásod legyen olyan. Vagyis nyitott tenyérrel tedd össze a kezeidet. Majd felváltva, teljes erőből told őket egymásnak. Remekül át tudod így mozgatni az egész karod és a mellizmaidat is.

Legyen a súlyzód az asztalod

A székeden ülve, mindkét kézzel tenyerelj rá az asztalra, és próbáld minél erősebben lenyomni. 15-20 intenzív nyomás után válts: tedd mindkét kezed tenyérrel felfelé az asztallap alá és tegyél úgy , mintha föl akarnád emelni az asztalt. Egyenes háttal, feszítsd a karjaidat, amíg csak bírod. Tartsd ki néhány másodpercig, majd pihenj. Csináld zsibbadásig!

Nagy farizom a kisebb popsiért

Nagyon jó gyakorlat ez a majdnem láthatatlan statikus izomfeszítés. Észre sem fogja venni senki, te viszont hatalmas lépést teszel a feszesebb idomokért. Simán ülve a széken egyszerűen csak feszítsd meg a farizmodat, annyira, hogy kicsit felemelkedj a székpárnáról. Tartsd ki jó pár másodpercig, majd lazíts. Ezt is ismételgesd többször.

Legyél aktív a pihenőidőkben is

Ha valahová ki kell menned az irodából, például postára vagy ebédelni, ne szállj kocsiba. Sétálj el odáig. Az irodaházon belül, felejtsd el, hogy vannak liftek és inkább menj le a recepcióra, ha meghozta a futár az ebédet, ne várd meg, míg az asztalodig szállítja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?