TESTFACTOR

Durva, ami a narancsbőrről kiderült!

A narancsbőrrel szinte minden nőnek meggyûlik a baja élete során legalább egyszer. De ahhoz, hogy felvehesd a harcot ellene, tudnod kell róla mindazt, amit a tudomány az utóbbi időben kiderített.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A narancsbőr nem elhízás

Ne keverd a kettőt, még akkor sem, ha mindkettőnek köze van a zsírhoz: a narancsbőr nem más, mint a láthatóvá váló zsírsejtek, amelyek akkor jönnek elő, amikor a kollagénrostok megnyúlnak vagy elszakadnak, és így hagyják, hogy a zsírsejtek előtüremkedjenek.

A nőknél gyakoribb

A nők esetében a bőrben levő kollagénrostok párhuzamosak, így a zsírsejtek könnyen ki tudnak bújni közöttük. A férfiak kollagénrostjai viszont keresztben helyezkednek el, ez pedig nem engedi kitüremkedni a göröngyöket.

A krémek igenis segítenek

A vérkeringést stimuláló, és a zsírsejteket átmenetileg összehúzó koffein, valamint a sejtek regenerálódását segítő retinol tényleg képesek egy időre kevésbé látványossá tenni a narancsbőrt, de a tengeri algák, a paprikakivonat és a zöld kávé is segíthetnek.

A sport visszafoghatja

A rendszeres edzés, különösen az izzasztó, intenzív aerob sportok segítenek a felesleges zsír elégetésében. De a súlyzózás, a pilates vagy a jóga is tartalmaz olyan gyakorlatokat, amelyek a javítanak a narancsbőr állapotán.

A fogyás nem segít

Akinek a testén több a zsír, annak nagyobb az esélye a látható narancsbőrre. De ha lefogyunk, a szövetek akkor is kinyúltak maradnak. Ráadásul a gyulladások és a hormonális ingadozások is képesek befolyásolni a narancsbőr állapotát. Vagyis ha rengeteget fogysz, akkor sem biztos, hogy teljesen megszabadulsz a gödröcskéktől.

Az UV-sugarak rontanak rajta

Még egy ok a fényvédő krém használatára: az UV-sugarak roncsolják a kollagén-rostokat, ettől pedig még feltűnőbb lesz a narancsbőr.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?