tóth gabi
Sokan gyomnak tartják, és irtják ezerrel a szépen gondozott pázsitból; pedig ez a sárga virág valóságos kincs a kertben! Például finom és egészséges szörpöt készíthetsz belőle.
A pitypangszörp igazi tavaszi különlegesség; most van itt az ideje, hogy kipróbáld! Egyre többen hagyják meg ezt a sárga virágot a kertjükben, sőt van, aki kirándulást szervez, hogy minél többet begyűjtsön belőle. A pitypang ugyanis egyre inkább kezd teret hódítani a konyhában, például sokan teszik salátába a leveleit. Nem csupán az íze, de a gyógyhatása miatt is; ugyanis a benne lévő hatóanyagok serkentik az emésztést és az epetermelődést, felpörgetik az anyagcserét, és a fogyást is segítik.
Sokan vértisztító hatása miatt fogyasztják, de erősíti az immunrendszert is, és csillapítja az ízületi fájdalmakat. De nem csak a gyógyhatás miatt érdemes felhasználni: a gyermekláncfű tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, sőt, D vitamint is tartalmaz, ami nagyon kevés növényben található meg. Tehát érdemes begyűjteni, és feldolgozni; és erre az egyik legjobb megoldás a pitypangszörp. Kedves olvasónk, Révai Hajnalka megosztotta velünk a receptet; mutatjuk!
Hozzávalók:
Elkészítés: