"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2021.04.30.

Japán palacsinta az új őrület: nagyon jó érzés beleharapni

A japán palacsinta tésztája légies és habkönnyű, ahogy pedig elolvad a szádban, egyenesen mennyei. Erre a desszertre egyszerűen nem lehet nemet mondani! Mutatjuk a receptet!

A japán palacsinta azonnal a kedvenced lesz, amint megkóstoltad; utána ennél jobb reggelit el nem tudsz majd képzelni. Habos, remegős, és minden falat isteni finom. Nem csoda, hogy egyre többen büszkélkednek azzal, hogy elkészítették: hiszen a japán palacsinta a tojáshabos desszertek királynője.

Fotó: Pexels.com

Ha kész az édes, pufi finomság, tálalhatod friss gyümölccsel, jégkrémmel, csokiöntettel, porcukorral, de az igazi ínyencek mogyorókrémet vagy tejszínhabot is tehetnek a tetejére. Az biztos, hogy ha elkészíted, egy morzsa sem fog maradni, a család imádni fogja, de akkor is jó választás, ha vendégeket vársz, és igazi különlegességgel szeretnéd elkápráztatni őket.

 

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Villas Amberglen West (@villasatamberglenwest) által megosztott bejegyzés

A tészta elkészítése roppant egyszerű, viszont a sütés igényel némi fifikát. Többek között azért, mert ezt a palacsintát fedő alatt kell sütni. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes.

 

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Take Ur Seat (@takeurseatbrunch) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 2 tojás szétválasztva
  • 2 evőkanál tej
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • egy csipet só
  • fél teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  •  

     
    A bejegyzés megtekintése az Instagramon
     

    Take Ur Seat (@takeurseatbrunch) által megosztott bejegyzés

    Elkészítés:

  • Válaszd szét a tojásokat, majd verd fel a tojássárgáját. Ha jó habos, add hozzá a tejet és a vaníliás cukrot, és jó alaposan keverd össze. Utána mehet bele a liszt és a sütőpor; az egész keveréket jól dolgozd meg habverővel.
  • Verd kemény habbá a tojásfehérjét; mielőtt teljesen megkeményedik, add hozzá a cukrot. Kis adagokban, óvatosan keverd a sárgájához, hogy ne törjön össze a hab. A végén egynemű, sűrű tésztát kell kapnod.
  • Olvasztott vajon vagy pár csepp olajon süsd ki a palacsintákat egy tapadásmentes serpenyőben. Fogj egy kisebb merőkanalat, és a felhevített zsiradékba kis kupacokba tedd a tésztát. Hogy jó magas palacsintákat kapj, egy-egy kupacra több evőkanál tészta is mehet.
  • Ha kész vannak a kupacok, tegyél alájuk két teáskanál vizet, majd fedd le a serpenyőt. Alacsony lángon süsd a palacsintákat három percig, majd óvatosan fordítsd meg őket. Tegyél alájuk még egy kis vizet, fedd le a serpenyőt, és 2-3 perc alatt süsd meg őket. Ügyelj rá, hogy minél kisebb legyen a láng, hogy ne kapjon le a palacsinták alja. Frissen, melegen tálald a feltéttel együtt.
  •  

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek