tóth gabi
Nagyon finom epres sütit készíthetsz, de ne hagyd ki belőle a mélyhűtött ribizlit sem! A hétvége kedvence lesz!
Epres-ribizlis sütemény
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. A lisztet egy tálba keverd el a sütőporral és tedd félre.
2. Egy másik edényben a tojást és a cukrot verd habosra, öntsd hozzá az olajat és a kefirt, majd keverd tovább.
3. Ezt a masszát öntsd a lisztes keverékedhez, és jól dolgozd össze.
4. Melegítsd elő a sütőt 170 C fokra. Közben egy tortaformát vajazz ki és szórj rá egy kevéske lisztet. Öntsd bele a tésztát.
5. Díszítsd a tortaformában lévő tésztát ízlésesen. Szórd bele a ribizliszemeket, a megmosott félbevágott epreket tedd a szélére.
6. Helyezd a tésztát a sütőbe és 44-50 percig süsd, hagyd kihűlni, utána szeleteld.
Tipp: A sütit porcukorral is megszórhatod, de ha édesszájú a család, akkor még egy kis eper lekvárral vagy tejszínhabbal is ízesítheted. De mindezek nélkül is isteni finom ez a sütemény!
Jó étvágyat!